Лейди Гага обвини Мелания Тръмп в лицемерие

Лейди Гага обвини съпругата на Доналд Тръмп в лицемерие, след като Мелания обеща, че ако той стане държавен глава, ще защитава непълнолетните в интернет.

„Мелания Тръмп казва, че мъжът й ще предпази от издевателства и травми подрастващите. Това си е чисто лицемерие, като се има предвид, че Доналд Тръмп е най-високопоставения им враг!“, написа звездата в страницата си в „Туитър“.

46-годишната Мелания обяви своята програма миналия четвъртък по време на митинг в американския щат Пенсилвания.

Тя отбеляза, че при общуването в интернет както възрастните, така и децата, често биват подлагани на тормоз и обиди:

„Децата и подрастващите могат да бъдат много уязвими. Често се заяждат с външния им вид и умствените им способности. Това ги затваря в себе си и им усложнява живота.“

Кандидатът за президент на републиканската партия Тръмп често е осъждан от противниците си за популизма, за самоувереността и откровената му грубост.

По време на предизборната кампания той настрои срещу себе си много хора, сред които мигрантите, жените, ЛГБТ малцинството, правозащитните организации, представителите на изкуството и медиите.

Мелания Тръмп е съпруга на милиардера от 2005 година. Тя произхожда от Словения и на младини е носела фамилното име Кнаус, от 16-годишна се занимава с манекенство.

В Университета на Словения се дипломира като дизайнер, а от 1996 година живее в Ню Йорк.