Маги Халваджиян оглави Топ 70 на Forbes за БГ знаменитости | Gossips.BG image 2

Маги Халваджиян оглави Топ 70 на Forbes за БГ знаменитости

Forbes63_4-1_newЗа първи път в българската класация на Forbes Топ 70 на българските знаменитости челното място принадлежи на шоубизнеса, а не на спорта.

Първо място е за Маги Халваджиян. Той се определя като практичен човек, който започва с малки проекти и инвестиции, докато „машината се завърти“.

Преди години снима видеоклипове на музиканти, после идват рекламите и предаванията. Първоначално по-малки и с по-нисък бюджет, докато постепенно не стига до хитовите продукции в праймтайма на националните телевизии.

Стигнахме таван, който от няколко години се опитвам да пробия, но, за съжаление, няма накъде повече“, казва Халваджиян в интервю за новия брой на Forbes.

В българската класация Топ 70 на българските знаменитости се открояват хората, които през изминалите месеци най-цялостно са покрили критериите, по които американският Forbes вече повече от 15 години изготвя своята класация.

В звездната класация в попадат спортисти, музиканти, телевизионни водещи и продуценти, актьори и режисьори, модели и хора на изкуството. Измерват се успехите само през последната година – от август 2015 г. до юли 2016 г. Останалите интересни и успешни личности в класацията показват любопитни тенденции в българския шоубизнес. 48 от 70-те места са заети от мъже, а в топ 10 мъжете заемат цели 9 позиции.

Риалити предаванията продължават да са най-големия генератор на звезди у нас, като водещи, съдии и участници са сред най-разпознаваемите лица в България. Благодарение на Преслава (22-о място) и участието й в подобни формати попфолкът отново се завърна в национален ефир. Киното и сериалите също започнаха да се събуждат, като новите продукции изстрелват към върха както актьорите в главните роли, така и продуцентите, които стоят зад тях.

С нови роли от екрана в класацията са Яна Маринова (50), Теодора Духовникова (46) и Лилия Маравиля (65). Поли Генова е на 10-о място.