Майката на Мария: Дъщеря ми редовно дарява пари – за домове и приюти! Това го знаем само най-близките й

Родителите на топ изпълнителката от „Пайнер“ Мария са били спортни натури. Баща й е известният шампион по борба Панайот Киров, а майка й Йорданка дълго време се е занимавала със спортна гимнастика.

В момента таткото е в САЩ, а мама Данче има фирма за цветя. Сестрата на певицата – Ирена, е щастливо омъжена в Германия, където живее с любимия си и дъщеричката им Йордана. А Мария доскоро беше в къщата на „ВИП Брадър“, откъдето излезе по собствено желание, тъй като пожела да бъде до дъщеря си Марая, защото много силно е усетила липсата й.

Майката на брюнетката – Йорданка, си позволи публично да коментира представянето на своята дъщеря в реалити формата, потърсена от в. „България Днес“.

Мисля, че съм последният човек, който трябва да си хвали детето. Смятам, че поведението й бе показателно, хората я видяха такава, каквато е“, започна своя анализ родителката.

Колкото до жеста с дарението, което Мария направи в шоуто, Йорданка сподели, че за зрителите това може да е изненада, но за нея не е. От дълго време тя е запозната с благотворителните дела, които дъщеря й осъществява. Болно й е, че са иронизирали жеста на певицата, което е неуместно и нелепо.

На място, на около 100 километра от София, се грижеше за приют за бездомни животни. Беше намерила кученце на пътя, прегазено от влак, което изпрати в най-добрата ветеринарна клиника в София и бе излекувано с 3 животоспасяващи операции.

Грижеше се и за над 60 кучета и около 14 котки, носеше им постоянно храна, освен това е давала пари и за детски домове, за ремонти. Но това е нещо, с което Мария не се хвали, това го знаем близките й хора“.

Всеизвестно е, че певицата е подпомогнала финансово почти всички кампании за семейства с репродуктивни проблеми; кампании, свързани с борбата срешу рака на гърдата и други.

Йорданка разкри, че в момента Мария и дъщеря й Марая са при нея в Стара Загора и много им се радва. За възпитанието, което изпълнителката дава на своето дете, Данчето коментира, че е безупречно.

За Мегз сподели, че не е нарекла топ пайнерката „компаньонка“ от злоба и с тази си постъпка дизайнерката е изложила повече себе си, отколкото Мария. По-скоро го е направила да се защити. Двете се познавали и извън Къщата и едва ли ще се стигне до съд. След което Йорданка добавя:

Всички познават дъщеря ми. Тя от 20 години работи, не е спирала и сама си е изкарала парите. Единственият момент, когато спря да работи, бе когато живееха с Християн Гущеров. Тогава три години само правеше клипове, но не ходеше по участия.

Но през това време човекът се грижеше за нея и Марая. Като силен мъж смятам, че няма нищо нередно в това да седиш до половинката си, какво значи да си му компаньонка? То може ли човек да живее сам, трябва да живее на Марс“.

Източник: ХотАрена