Мандала – танцът за сбъдване на желания

Мандала означава „кръг“ и „същина“ от санскрит и е храмов женски танц с древни корени от Индия и Египет.

Напоследък все повече жени се обръщат към медитативния танц, за да намерят хармонията в себе си, да събудят и усилят енергията си, да се вслушат в желанията си и да ги реализират. Мандала действа и на физическо ниво – подобрява здравословното състояние, хармонизира теглото, подпомага жлезите с вътрешна секреция, отлично се отразява на женската полова система.

“Да танцуваш Мандала е да предаваш ритъма на Вселената чрез бедрата си, да сбъдваш желанията си с подкрепата на женския кръг чрез плавни движения‘‘, разказва за новото увлечение на съвременната жена инструкторката по танца-медитация Петя Коленцова.

Като съвременна практика е възроден от рускинята Мая Курицина, популярна като Мая Мандала, едва преди няколко години. Нейна ученичка е и преподавателката на Петя – Натали Вита, от която тя придобива знанията и уменията за танца.

„Тази практика е най-естественият начин жените да влязат отново в телата си, да забавят темпото и чрез изказаното намерение на глас да променят събитията в живота си. Имах шанса да завърша славянска филология, включително и да уча в Прага, но не чувствах удовлетворение и дълбочина в предишния си шеметно бърз начин на живот. Често не работим това, което иска душата ни. Когато открих Мандала, преоткрих себе си. Надявам се да помогна на другите жени да се намерят“, споделя инструкторката Петя Коленцова.

Движенията на танца са лесни – може ги всяка жена. Единственото, което е необходимо да имате, е дълга пола или рокля и 2 часа свободно време. Преди танцът да започне, дамите сядат в кръг, нареждат в средата олтар от цветя, свещи и бижута. Така накитите се „зареждат“.

„Може и дебитни карти. След това започват да постъпват пари от неочаквани източници, защото картите са заредени от общата женска енергия. Проверено е – действа“, усмихва се Петя.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Според нея, най-големият бонус на практиката е възможността жената да се вслуша в своята истина и да признае от какво има нужда.

„Имам клиентка, която след 2 месеца редовна практика осъзна собствената си ценност, събра сили и напусна дългогодишна връзка, в която имаше системно насилие. Оказа се, че за толкова години тя не е казала на никого от страх. Мандала не е просто танц, а мощна подкрепа, сакрално знание и шанс за по-светло настояще“, убедена е инструкторката.