Манекенка обвини Дейвид Блейн в изнасилване

Британската полиция е започнала разследване срещу известния американски илюзионист Дейвид Блейн, който беше обвинен в изнасилване от бившата британска манекенка Наташа Принс. 

Агенция ТАСС цитира информация на американския сайт „Дейли бийст“. Службите на Скотланд Ярд са призовали мага за разпит във Великобритания.

Наташа Принс твърди, че през лятото на 2004 година, когато е била 21-годишна, е била изнасилена от Блейн в частен дом в лондонския район Челси. Заявлението на пострадалата е постъпило през 2016 година.

„Засега във връзка с делото не е бил извършен арест, но разследването продължава“, заявиха от Скотланд Ярд.

Адвокатът на илюзиониста Марти Сингър опроверга всички обвинения по адрес на Блейн.

Моят клиент категорично отрича, че някога е насилвал или е посягал на която и да е жена. Той опровергава и обвиненията в изнасилване от 2004 година“, изтъкна юристът.

Сайтът отбелязва, че Блейн е готов да сътрудничи на следствието, тъй като нямал какво да крие. Уличният маг, който е на 44 години, стана световноизвестен през 2008 година. Тогава той подобри световния рекорд по задържане на дъха под вода – 17 минути и 4 секунди, припомнят от БТА.

Блейн направи силно впечатление на лондончани през 2003 година, когато изкара 44 дни без храна в прозрачна камера, издигната на 10 метра височина. През 2002 г. той седя на стълб в продължение на 35 часа, без храна и вода. А три години по-рано той изкара 61 часа и 40 минути в ледена камера в Ню Йорк.