Мъжете с бради са по-подходящи за дълга връзка

Мъже с бради от всички краища на света, излезте една крачка напред! Вие, наши симпатично космати приятели, сте по-способни да завържете дълготрайни любовни взаимоотношения.

Разбира се, твърдението е подкрепено от научни изследвания. Журналът по еволюционна биология излезе с изследване, ръководено от Барнаби Дикинсън, според което мъжете с повече лицево окосмяване са по-подходящи за партньори, отколкото голобрадите им събратя.

„Защо? Но как?“ чуваме те вече да се питаш, изчислявайки колко време ще отнеме на гаджето ти да си отгледа дори мижаво подобие на мустаци.

Причината е логична – лицевото окосмяване дава индикации за по-голямо производство на тестостерон, а този хормон влиза в рецептата за идеална любовна връзка.

Изследването разкрива още, че от другата страна на спектъра са мъжете с квадратна челюст. Очевидно, те предпочитат краткотрайните взаимоотношения и секса за една нощ, пред това да си намерят постоянна партньорка.

Най-изненадващото е, че от 8520 запитани жени, 8520 (забележи, че това са всичките) са изразили своите предпочитания към брадатите мъже, като ги посочили като подходящи за дългосрочна връзка, докато гладко избръснатите били сложени в категория „краткотрайна забежка“.

Мъже, пускайте си бради, ако желаете скоро да сключите брак.