Мелания Тръмп съди ”Дейли мейл” за $150 милиона

Адвокат на първата дама на САЩ Мелания Тръмп отново подаде иск срещу британския в. „Дейли мейл“ заради публикация от 2016-а, че е била компаньонка.

Мелания, която е бивша манекенка, родена в Словения, иска от компанията „Мейл медия“, издаваща „Дейли мейл“, обезщетение от 150 милиона долара за нанесени морални вреди.

В иска, подаден в съд в Ню Йорк от адвоката на Мелания – Чарлз Хардър, се казва, че твърденията на в. „Дейли мейл“ са „злонамерени и нанасящи ущърб“ на първата дама, пише БТА.

Информацията за работата на Мелания Тръмп като компаньонка се появи миналата година по време на предизборната кампания. Твърденията бяха публикувани освен в. „Дейли мейл“ и в блога на 71-годишния Уебстър Тарпли. Тогава Мелания подаде в щата Мериленд иск срещу двете издания. Съдът там отхвърли иска срещу британското издание с мотива, че случаят географски е извън неговата юрисдикция.

Вторият иск приключи с победа за Мелания под формата на споразумение между двете страни – блогърът Уебстър Тарпли се съгласи да плати значителна сума на първата дама заради невярното си твърдение, че в миналото е била компаньонка.

Той пусна и изявление, в което призна, че е публикувал невярна и оклеветяваща информация за Мелания Тръмп.

Адвокатът Чарлз Хардър, който сега сезира съд в Ню Йорк във връзка с публикацията на „Дейли мейл“, се е специализирал в дела за защита на неприкосновеността на личния живот и за клевета. Той защитаваше бившия кечист Хълк Хоган по такова дело, което доведе в крайна сметка до фалита на сайта Gawker, разпространяващ сензационни новини.