Михаела Филева колекционира преживявания

Младата певица едва ли има нужда от представяне. Със заразителната си усмивка и огромния си талант тя си спечели безброй фенове, които не само следят какво се случва в живота й, но и с нетърпение очакват всяка нейна следваща стъпка. Е, тя има с какво да се похвали

Какво е водещата емоция, която в момента владее мислите и чувствата ти?
В момента съм в разгара на подготовката на новия ми сингъл, който ще излезе в началото на ноември. В екипа работят невероятно талантливи и заредени млади хора, с които за първи път ще създаваме нещо заедно. Вдъхновена съм, развълнувана съм и нямам търпение да видя крайния резултат.

Как премина лятото ти – с какво ще го запомниш?
Беше повече от вълшебно! Едно най-хубавите ми! Толкова много незабравими летни нощи с близки на сърцето ми хора, или с нови приятели, с които музиката ни запозна! Посрещам есента като нов човек, колекционирал с благодарност всичките си преживявания в малката кутийка, която тупти отляво. Готова съм за всичко, което предстои!

Коя лятна случка те накара да се усмихнеш?
Имах концерт в Созопол и малко преди да изляза на сцената една разкошна малка красавица ми подари колие от глина във формата на морско конче, което беше изработила специално за мен. Беше изключително мил жест, който няма как да не те усмихне.

С какви препятствия ти се наложи да се справяш?
Препятствия винаги има, но след като са успешно преминати, няма смисъл да продължаваме да се фокусираме върху тях.

Какво ново научи за себе си от изминалите месеци и с какво се усъвършенства?
Разбрах, че съм много по-силна и категорична от преди, що се отнася до напрегнати ситуации и взимане на важни решения в личен или професионален план.

Какво ново да очакваме от теб скоро? Ще ни изненадаш ли?
В основата на проекта, за който споменах по-горе, стои най-хубавата песен, която съм писала досега. По музиката и текста работим заедно с B.O.Y.A.N., а той е като приказен разказвач на емоции. Много добре се усещаме и допълваме творчески.

Сега с идването на есента и приближаването на зимата идват и вирусите и настинките. Ти как предпазваш гласа си и, не дай Боже, ако се разболееш, какви мерки взимаш? Сподели ни рецептата си.
Истината е, че в грипните сезони се обличам топло, приемам още повече витамини и се надявам да ми се размине. Когато имам нещастието да не съм от пропуснатите от грипа – пия чайове, опитвам се да си остана вкъщи за повече време и смуча таблетки за гърло Тантум Верде, защото с моята професия гърлото ми е най-важно.

В личен план кое те радва и кое те кара да се замисляш?
Щастлива съм, когато семейството и приятелите ми са добре.

Имаш ли човек до себе си, който да осмисля дните ти?
Без значение дали имам човек до себе си, или не, не съм от хората, които чакат някой друг да придаде смисъл на съществуването им. В това отношение съм си абсолютно самодостатъчна, в главата ми имам Космос от идеи и енергия, достатъчна да зареди електроцентрала.

Ако те помолим да изпееш песен, без да се замисляш – коя ще е тя?
Наистина цялото ми съзнание в момента е концертирано в престоящия ми проект – така че и от сън да ме събудите – нея ще запея.

За какво мечтаеш?
За още съмишленици!

За какво се бориш?
Големите промени започват с всеки един от нас поотделно, така, че се опитвам да вървя все по-смело по пътеката на самоусъвършенстването.

С какво свързваш есента? Опиши ни я през твоите очи.
Есента е следобед, в който си слагаш най-любимата топла дреха, правиш си чай и сядаш до прозореца, за да прочетеш поне още една глава от книгата, която едва си пуснал предишната вечер.

Какво можем да открием в чантата ти винаги през този сезон?
Освен обичайните телефон, ключове и портфейл, есенно време винаги нося в себе си и крем за ръце, балсам за устни и таблетки за гърло за смучене.

Трите думи, които те описват най-точно, са…
Усмивка, музика, емоция.