Мила Йовович дегустира БГ кухня в София

Да опита традиционна българска кухня е сред желанията на холивудската звезда със сръбско-руски корени Мила Йовович по време на престоя си у нас.

Актрисата кацна в София вчера, видя първо „Монитор“, а повод за визитата й в България дават снимките към филма „Хелбой“, чиято премиера към момента е заложена за 11 януари 2019 г. Клапата на лентата щракна в средата на миналата седмица в катедралата в Уелс. Противно на очакванията на местните киномани там да бъдат заснети кадри към „Фантастични животни и къде да ги намерим 2“, на терен се появи екипът на режисьора на рибута на „Хелбой“ Нийл Маршал („Игра на тронове“) и Дейвид Харбър („Странни неща“), който ще влезе в главната роля.

В продукцията адовото изчадие, призовано от нацисти с надеждата да им помогне във Втората световна война, ще се изправи срещу Кървавата кралица, с чийто зъл ум ще се развихри именно Йовович. „Много съм развълнувана да започна тренировките за ролята ми в „Хелбой“. Ще бъде супер забавно, още повече, че ще работя с някои от любимите ми актьори – Дйвид Харбър и Иън Макшейн“, така звездата от „Заразно зло“ стартира своето „софийско дневниче“, каквото име даде тя на кадъра си от столичното летище в социалните мрежи.

Това не е първа визита на Йовович у нас. През 2014 г. тя засне сцени към „Оцеляла“ в Кремиковци. Тогава тя дойде в София в компанията на съпруга си Пол Андерсън и дъщеря им Евър Габо. Именно тук пък, спекулират някои, тя е заченала второто си дете. Встрани от семейното разрастване, България остави следа у актрисата още с историята и кухнята си. Неслучайно на тръгване от страната ни, Йовович се бе запасила с няколко книги, проследяващи събитията у нас от началото на 90-те години. Причина Мила да се запали по родната ни история станал разговор с хора от екипа на продукцията, в която тя си партнира с екранния Агент 007 – Пиърс Броснан. Родената в Киев красавица помолила за материали, с които да научи повече, като казала на българските си домакини, че ще й бъде интересно да разбере през какви етапи е миналата държавата ни.