Някои митове за мъжете

Не е тайна, че жените мислят главно за мъже. Какво мислят за тях и кое от това е истина обаче, се заехме да проучим сериозно.

И ето ги основните 14 мита, с които се славят мъжете:

Мит първи. Мъжете търсят в жените подобие на собствените си майки.

Това е мит. За жена – копие на собствената му майка, не мечтаят много мъже. Повечето запитани мъже (86%) казват, че не търсят подобно сходство, защото това е глупаво, нереално, нелогично. При това повече от половината от тях обичат и уважават своите майки.

Мит втори. Мъжете не искат да знаят нищо за миналите интимни връзки на своите възлюбени.

Това е истина. 64% от мъжете, запитани по тази тема, казват, че се страхуват да попитат своята любима, колко мъже е имала преди него, опасявайки се, че са много повече от трима. Понякога мъжете дори карат жените да разкажат сексуална история от миналото си. Това може да действа възбуждащо.

Мит трети. Мъжете мечтаят да се оженят за модел.

Това е абсолютен мит. Мъжете не са против сексуалните отношения с някои от тях, но да се оженят за девойки-модели ще се съгласят само 2% от попитаните. 28% казват, че се отнасят към тях лоялно, 54% са готови да общуват с тях при условие, че не са зациклили върху красотата си, а само 5% от мъжете отговарят, че не уважават такива момичета.

Мит четвърти. Мъжете не могат да гледат как жените се грижат за красотата си.

Отчасти това също е мит. Канейки се да отидат някъде заедно, мъжете обичат, тяхната приятелка бързо да се приготви и естествено се дразнят, ако дамите се мотаят. Но ако няма нищо спешно, мъжете нямат против, например, лежейки в леглото си, да наблюдават приготовлението на любимата. 40% от запитаните мъже обичат да гледат как жените се решат, 31% с удоволствие наблюдават как жените се обличат, 29% с възторг гледат как жените си слагат червило.

Мит пети. Мъжете са убедени, че предпазването е задължение на жената.

Това е мит. 72% от мъжете са убедени, че отговарят за възможните последствия от сексуалния контакт и са готови да обсъждат начините за предпазване. Само 4% от запитаните мъже отговарят, че въпросът за контрацепцията е само женска работа. Вярно, повече от половината мъже, обезпокоени за предпазването на приятелката си, се притесняват да говорят за това, с което поддържат мита за мъжкото безразличие. Но в действителност това не е така.

Мит шести. Джентълмените предпочитат блондинки.

Това е истина. Древен и трудно обясним инстинкт ги кара да преследват именно светлокоси жени. 77% от попитаните мъже признават, че блондинките им се струват по-привлекателни, отколкото девойките с тъмни коси. Върху това не влияе дори знанието, че „блондинката” току що е излязла от фризьорския салон.

Мит седми. Мъжете не обичат, когато жената командва в леглото.

Това е истина. В еротичните си фантазии мъжете мечтаят партньорката да ги връзва и изнасилва. Но ако в живота жената се разпорежда с неговия интимен живот, при повечето мъже (89%) това предизвиква рязко неприемане, включително и скъсване на отношенията.

Мит осми. Мъжете не забелязват жени с малки гърди.

Това е мит. Мъжът възприема женския образ като цяло и мигновено определя – харесва ли му или не. По отделно в гърдите (или друга част от тялото), се влюбват нищожно малък процент мъже. И тук става дума само за сексуалния инстинкт, т.е. за желанието да обладае жена с такива физически параметри. Това не означава, че ще се откаже от личен и интимен контакт с жена, чиито параметри са различни. По този въпрос, 95% от мъжете заявяват, че малките гърди никак не им пречат да си прекарат приятно времето в спалнята с такава партньорка. И определено няма да са пречка ако поискат да се оженят за нея.

Мит девети. Мъжете смятат, че не са отговорни за женския оргазъм.

Това е мит верен наполовина. 56% от мъжете смятат, че причината за липса на оргазъм при партньорката се крие именно в неумението им да я доведе до екстаз. Останалите мъже винят в това жената или смятат, че оргазмът изобщо не е женска работа.

Мит десети. Мъжете не обичат да им задават въпроса „ОБИЧАШ ЛИ МЕ?”

Това е истина. Дори и мъжът да обича, той не е готов да говори за това, особено ако го принуждават. Ако мъжът не обича жената, такъв въпрос го дразни, тъй като се налага да отговаря с лъжа. В едно изследване, мъже са помолени да назоват, двата най-неприятни за тях женски въпроса. Лидери са следните :” Обичаш ли ме?” и веднага след секс ”За какво мислиш?”.

Мит единадесети. Мъжете не обичат жени, четящи женски списания.

Това е мит. Ако не се вземат под внимание незначителната категория неуверени и комплексирани мъже, основната част се отнасят спокойно към такова пристрастие на възлюбената си. 39% отговарят на въпроса така :” На мен ми е все едно какво чете”, 17% казват :” Щом чете периодични списания, значи е общителна”, 13% съветват „По-добре да чете книги”, 20% се изказват така :” Браво ще е добре запозната с женските въпроси, няма да е дребнава и скучна”.

Мит номер дванадесет. Мъжете харесват яркия маникюр и педикюр.

Мнозинството изпитват генетичен ужас при вида на твърде дългите и ярки нокти. Мъжете предпочитат по-скоро обикновен естествен маникюр. Важното е да е свеж и прецизен.

Мит тринадесети. Мъжете през целия живот се стремят към свобода.

У повечето все пак настъпва такъв момент, когато им се иска да създадат семейство. При някои се случва много рано, при други по-късно. Друг е въпроса, че в този момент мъжът си представя някаква идеалистична картинка, където той е горд баща с жена красавица и послушни деца.

Мит четиринадесет. Мъжете обичат „кучки”.

Ако под думата кучка се има предвид егоистична, самовлюбена жена, то такива на никой не се харесват. Обаче уверената, знаеща цената си жена несъмнено предизвиква желание да си с нея. Красивите кучки привличат вниманието, предизвикват желание, но нищо повече. На кой му се иска да свърже живота си с капризна, истерична особа? Мъжете избиращи такива спътници страдат от комплекса на жертвата.