Модерна и безлична: 7 признака, че нямаш стил

Трябва внимателно да следиш модните тенденции, да купуваш всичко, което е must have още в началото на сезона и да си обградена от брандове и марки – познато ли ти е? Може би, защото просто нямаш свой собствен стил!

Гардеробът ти е като „манджа с грозде“

Модерна и безлична: 7 признака, че нямаш стил

Ние подкрепяме разнообразието с две ръце и сме изявени последователки на експериментиране с облеклото. Но не и когато става въпрос за безразборно пазаруване на супер различни стилове, които нямат и една допирна точка. Запомни, че еклектика и игра на контрасти също трябва да са с мярка.

Тенденциите те вълнуват повече от това кое ти отива на фигурата

Модерна и безлична: 7 признака, че нямаш стил

Панталоните капри са модерни – идеално, взимаш 5, но това, че си с къси крака и дебели глезени въобще не те интересува, важното е да си в крак с тенденциите! Или имаш фигура обърнат триъгълник, но упорито носиш якето си в стил 80-те с огромни подплънки, които още повече подчертават раменете ти и изглеждаш като ръгбист! Не говорим конкретно за теб, но схвана идеята. Най-важното нещо за перфектния стил е да се съобразиш на първо място с телосложението си, избери дрехи, които подчертават предимствата и скриват недостатъците.

Имаш списък с неща, които „трябва да има всяко момиче“

Чанта Chanel, обувки Louboutin, пръстен с диамант….и така списъкът може да продължава до безкрай. На първо място не дължиш нищо на никого и няма правила за това какво трябва да носиш (и имаш) и какво не. На второ този съмнителен списък не може да важи за всички жени по света и не е необходимо да се обезличаваш, за да спазваш нечии чужди правила.

Непрекъснато повтаряш „нямам какво да облека“

Странно, нали? Купуваш непрекъснато нови дрехи, гардеробът ти прелива, а всъщност като застанеш пред него наистина няма какво да облечеш? Решението е просто – проблемът идва от факта, че купуваш неща, които не могат да се комбинират помежду си. Когато си в магазина и искаш да си купиш поредната дреха, опитай се да се сетиш за поне три варианта, с които да я комбинираш. Ако в съзнанието ти не излиза нищо, напусни магазина!

Ти си зависима от брандове и марки

Модерна и безлична: 7 признака, че нямаш стил

Дрехи, които не са маркови за теб не съществуват, независимо дали ти стоят перфектно, направени са точно за теб и отгоре на всичко са на супер изгодна цена. В края на краищата те не фигурират в лъскавите списания и известните блогъри не се обличат с тях. Всъщност обаче, съществуват редица все още неизвестни дизайнери, които правят страхотни неща.

Винтидж за теб е кошмар

Модерна и безлична: 7 признака, че нямаш стил

Защо да купуваш боклуци, когато любимата ти модна марка представи новата си колекция? Грешиш – нещата с история са много по-ценни, включително и когато става въпрос за мода. И определено момиче, което знае как да съчетае един винтидж елемент с модерни дрехи, не само има свой отличителен стил, а и добър вкус.

Купуваш всичко в един цвят

Модерна и безлична: 7 признака, че нямаш стил

Струва ти се по-лесно – така няма да ти се налага да мислиш кое как да комбинираш. Ето още една причина, обаче, за това „нямам какво да облека. Вместо да опрости работата, този метод я усложнява!