На проститутките вече не са им нужни сводници, а само компютър | Gossips.BG

На проститутките вече не са им нужни сводници, а само компютър

В лъскаво заведение в хотел Van Zandt в Остин гъмжи от мъже, работещи в технологични компании, някои от които говорят за пари на висок глас.

Студентката на масата препоръчва ребърца – тя е била тук и преди на срещи с „богати татенца“.

„Има много мъже от технологичния бранш“, казва тя. „Те търсят усещането за връзка, без да се налага да си имат работа с истинско гадже“.

„Усещането за връзка“ е понятието, което жените в секс-бранша използват за нещо повече от просто секс с клиенти.

„Те искат перфектната приятелка. Трябва да е добре поддържана, образована, изтънчена, да може да говори за всичко – но да не намесва реалните си житейски проблеми или чувства“, казва Миранда, младата жена на нашата маса.

Миранда е на 22 години и има къдрава къса коса и акцент като кинозвезда от 30-те години; тя е израснала в тексаските предградия.

„Научила съм се да изглеждам така, да говоря така. Полагам много усилия, за да бъда такава“, казва тя. Под „такава“ се разбира жена, която може да взема 700 долара за един час секс.

Приключенията й с „татенца“ започват преди три години, когато един по-възрастен мъж се опитвал да я сваля и тя му отказала с думите: „Виж, не ме интересува, освен ако предлагаш да ми платиш студентските дългове“. Той обаче отвърнал: „Ами… добре?“

Така започва всичко. Той й плаща за различни неща, дава й пари, „за да помага с ежедневните разходи“.

Всичко приключва, когато тя отива за година в чужбина и започва да се среща с мъже в Seeking Arrangement, уеб сайт и приложение, които събират „богати татенца“ със „сладки мацки“, за чиято компания „татенцата“ си плащат.

Сега тя има трима редовни „клиенти“ на ротация – „елитен адвокат от Остин, елитен архитект и един тип от технологичния бранш,“ всичките женени. „Връзките им не ме засягат“, допълва тя.

Миранда признава, че не изпитва физическо привличане към който и да е от тях.

„Това, което търся в тази сделка, не е сексуално удовлетворение. Вие харесвате ли всеки на работното ви място? Но все пак работите с тях, нали? Така е и със секса за пари – това е работа. Плащат ми за това. Правя го за парите.“

И не само за парите.

„Това е и мрежа за професионални контакти, уча неща от по-възрастните мъже, които ми показват как работи светът на бизнеса. Научих се как да правя бързо представяне на бизнеса си. Овладях много неща, които ще ми помогнат в кариерата ми“, обяснява Миранда.

„Докато бях в университета,“ казва тя, „можех да се концентрирам върху това да се развивам, защото не блъскам на работа за минимална заплата. Не приемам твърденията на хората, че съм жертва на потисничеството на патриархалното общество.

Хората, които печелят по 7 долара на час, са жертва на потисничеството на патриархалното общество“.

21-годишната Кристен споделя, че е обмисляла дали да не се включи в Seeking Arrangement, когато не успява да си плаща наема.

„Не го направих заради стигмата и защото не исках някой да разбере“, казва тя.

„Какво право има който и да е да те съди за това, което правиш с тялото си?,“ пита Миранда.

Най-изненадващото в историята на Миранда е колко не-изненадваща е тя за много от нейните връстници.

„Почти всичките ми приятели се занимават с някакъв вид секс срещу заплащане“, казва 23-годишната Кейти, визуален артист в Ню Йорк. „Много е разпространено. Почти е модно да кажеш, че го правиш – или би го правила“.

„Хората казват едно и също нещо, като не могат да си платят наема: „Винаги мога да си намеря богато татенце“ или „“Защо да не започна да се показвам през уеб камера срещу заплащане“.

И това е донякъде на майтап, но и донякъде не, защото всъщност наистина бихме могли да го правим.

Не е като жените да имат нужда от сводник. Нужен е само компютър“, коментира 22-годишната Джена, дизайнер на видеоигри в Ню Йорк.

„Общо взето всеки гей мъж, който познавам, е в Seeking Arrangement,“ казва

23-годишният Кристофър, филмов монтажист в Лос Анджелис, твърди, че всеки хомосексуален мъж, когото познава, е в Seeking Arrangement.

Проституцията бързо е станала масово разпространена сред младите хора, тя се приема като достъпна алтернатива в невъзможната икономическа ситуация и се легитимира от вълна от феминизъм, която интерпретира сексуализацията като активност, която дава власт на жените.

„Хората вече не го наричат „проституция“. Това звучи като заклеймяване. Някои момичета се стягат много на тази тема и казват „Това си е избор на самите жени“, казва 20-годишната Кейтлин, студентка в Монреал.

От появата на Seeking Arrangement през 2006 г., „сладките мацки“ се превръщат в новите гейши.

Междувременно този тип връзки си имат своя голяма общност онлайн с уеб сайтове и блогове. В Tumblr, мацки разменят съвети кои са най-добрите сайтове за тази цел и колко пари да вземат. Те качват триумфални снимки на купчини пари, дизайнерски обувки и чанти.

И приканват приятелите си да се молят за тях: „Молете се за мен, ще е чудесно да имам две богати татенца това лято, защото си напуснах скучната работа! Искам да живея свободно!“

Във Facebook има затворени групи, където мацките търсят подкрепа за дейността си.

Те предлагат информация как да се избягва полицията и какво да носят, за да се отбраняват при нужда (ножове, макетни ножчета, лютив спрей). Те дават съвети как да се облекчава болката от белези след прекалено усърдно шляпане и какво да правят, когато „измамници“ откажат да платят.

И задават въпроси: „Как се започва в секс бранша? Защото нещо съм закъсала с парите“.

Младите жени и мъже, които се занимават със секс срещу заплащане, не са принудени да го правят, нито са професионалисти, а са просто аматьори, хлапета.

Всички говорят предимно за нуждата от пари.

Те са притиснати от таксите за колежи, от студентски заеми и от високата цена на живота в големите градове. Много от родителите им са хора от средната класа, които не са пестили нищо за децата си, но са закъсали на свой ред заради икономическата криза.

И те се занимават с фетиши, със стриптийз, с позиране пред уеб камера или секс с „богати татенца“. Някои бият хора в професионални „дънджъни“; други се занимават със „скат плей“, включващ секс с изпражнения. Те правят това, което считат за необходимо, за да си плащат сметките.

Да си намериш „едра риба“

„Изглеждаше ми напълно нормално, не беше нищо особено“, казва 21-годишната Алиса в Nobu в Лос Анджелис, място, където е била с „татенца“. Тя разказва как е започнала в този бизнес на 18 години. „Хората убеждаваха мен и приятелките ми, че богатите татенца ще се погрижат за нас“.

Тя поддържа профили в Seeking Millionaire и Date Billionaire, преди да си намери „едра риба“ в Seeking Arrangement. Той е елитен инвестиционен брокер в Сан Франциско, основател на голяма технологична компания – „голямо име“.

Скоро след като те се запознават, той я води със самолет в Ню Йорк и я настанява в шикозен хотел. Алиса казва, че той е бил зает през повечето време, но тя и приятелките й направили сметка за $60 000 от румсървис и спа, докато спонсорът й работел.

За да компенсира отсъствието си, той я завел на шопинг в бутик на Алекзандър Маккуин, „моята мания.“

„В атмосферата на Лос Анджелис, на 16-17 години в нощния живот, всичко се базира на външен вид. Там стига да носиш Saint Laurent и най-новите модни неща, това е единственото, от което се интересуват хората, така че с приятелките ми бяхме вманиачени по модата“, казва Алиса.

„Мисля, че за нашето поколение Instagram също има голяма роля – хората постоянно показват какво притежават“.

Тя обяснява, че е станала „сладка мацка“, за да може да си купува луксозни стоки.

„Както казва една моя приятелка: „Правя го за Chanel“, коментира сухо Алиса.

„И двете произлизаме от семейства от средната класа, но никога не сме се чувствали в правото си да искаме от родителите си да ни купуват дизайнерски чанти или нещо подобно“.

Нейните контакти с милиардера продължават две години. „Беше чисто по финансови причини. Той изобщо не беше мой тип“, твърди Алиса.

Отначало не коментира дали са правили секс, но накрая признава, че връзката им е била физическа. „Ако някой ви каже, че не спи с тези мъже, лъже, дори и да е само свирка, защото

никой не плаща за всичко това, без да очаква нещо в замяна“.

Всичко е приключило, когато той започнал да излиза с известна красавица; Алиса прочела за това в блог за знаменитости. Тя е имала и други „богати татенца“, по време на връзката с него и след това, но миналата година е спряла.

„Не съм го правила от много време, основно заради начина, по който ме кара да се чувствам. Някак си чувстваш, че не струваш нищо, защото те не обръщат внимание на ума ти, не се интересуват какво имаш да кажеш.

Вълнува ги само да си привлекателна и да ги слушаш. Не искам някога да погледна назад и да си мисля, стигнах дотук само защото използвах тялото си, за да стигна дотук.“

Приятелка, която е „завидяла“ на нейните постове в Instagram, казала на родителите на Алиса какво прави тя. Тя пояснява: „Тя ме нарече проститутка!“.

* * *

„Тя е професионалистка“, мърмори младеж на бара във Vandal, модния нов ресторант в долен Ийст Сайд в Ню Йорк. „Тази също.“ Той кима с глава към няколко жени, които пият сами.

„Проблемът е, че сега има скрити курви. Те са си курви, но се правят, че са просто обикновени момичета, забиващи те в Tinder.

Някога извеждах момичета на вечеря, но после виждах, че те се нахранват и се изнизват – просто искат да ядат на аванта – така че сега вече няма вечеря, само питиета“, разказва приятелят му.

Питаме ги защо смятат, че някои мъже плащат за секс, особено когато приложенията за запознанства са направили по-разпространени непретенциозните забивки.

„Това е сделка“, казва вторият. „Никой не ти дрънчи по телефона и не иска нещо от теб. Имаш контрол върху това, което се случва.“

„Мисля, че за това са виновни и приложенията за запознанства – когато сексът е толкова леснодостъпен, той не означава нищо, така че защо да не получават пари за него?

Но не, няма да го наричаме проституция – не, сега това е „свобода“.“

Интересно, но младите мъже, с които разговаряме и които се занимават със сексуслуги, не демонстрират опасения дали това, което правят, ги овластява или поставя в непривилегирована ситуация.

Хетеросексуален мъж, с когото разговаряхме и който е в Seeking Arrangement (компанията твърди, че има над 400 000 „богати мамчета“), коментира, че понякога се чувства неудобно, че „не контролира ситуацията“.

Дерек е 20-годишен, студент от Ню Джърси.

„В RentMen съм, специализирам в доминацията. Хората искат да ги удрям, да ги бия предимно по-възрастни мъже. Един от тях е актьор на Бродуей. Правя и „muscle worship“ – където мъжете гледат и докосват тялото ми“, казва той.

„Ако го правя два-три пъти седмично, мога да си покривам наема, да се храня и да правя изкуство“, изчислява Дерек.

Някога младите творци и музиканти идваха в Ню Йорк в търсене на креативна общност, в която да пробият, но сега, както отбеляза Дейвид Бърн в Guardian през 2013-та, градът е станал почти недостъпен за всички, освен за най-богатия 1 процент и е негостоприемен към закъсалите творци.

„Човек може да се примирява с бедността за известно време, докато е млад, но тя неизбежно го съсипва,“ пише той.

Художничката Кейти позира пред уебкамера. Казва, че „няма проблем да го прави“ и го използва, за да „поддържа изкуството си“.

Тя се облича като Дисни принцеса за мъжете, за да „изследва ефектите от културата на принцесите върху моята сексуалност“.

Ако клиент се окаже „противен,“ и тя не може да понася отношението му, просто го блокира, или изключва уебкамерата.

Тя разговаря със своя приятел Кристофър за „списъците с подаръци в Amazon, които работещите в сексбранша очакват от клиентите си. Вместо пари (които се изпращат чрез PayPal или Venmo), клиентите могат да плащат с подаръци.

„Познавам мъже, които са получавали айфони, лаптопи, плазмени телевизори,“ казва Кристофър.

„Много хора имат практични списъци – примерно искат сребърни прибори, блендер, такива неща“, обяснява Кейти.

„Виждала съм хора да слагат в такива списъци мебели, дори крем за бръснене и самобръсначки“, обажда се Кристофър. Той показва на телефона си списъка на един от приятелите си. Младият мъж иска плюшена кукла-покемон.

Източник: webcafe.bg