Най-богатият мъж в Азия танцува като Майкъл Джексън

Най-богатият мъж в Азия танцува като Майкъл Джексън

Джак Ма е милиардер и собственик на компанията Alibaba Group – азиатският аналог на Amazon.

Въпреки че бизнесът на Ма е съсредоточен основно в Китай, създадената от него компания го прави най-богатият мъж в Азия. В края на миналата година Alibaba отчита оборот от 500 милиарда долара.

Въпреки тези колосални цифри, на годишната конференция на Alibaba не става дума за бизнес. 40 000 души – подчинени на Джак Ма бяха на истински концерт. А звездата на шоуто беше техният работодател, който показа как танцува като Майкъл Джексън – виж във видеото по-долу.

Снимка 312588

Източник: WEIBO

 

Джак Ма излезе на сцената върху черен мотор, а облеклото му бе досущ като емблематичния костюм на Краля на попа от турнето му “Dangerous World Tour”.

Тъй като милиардерът излезе с маска на лицето си, при свалянето й десетките хиляди на стадиона избухнаха в аплодисменти от изненада.

Гледайки шоуто мнозина си припомниха, че в началото на кариерата си Джак Ма е бил диджей. Преди 18 години той създава сайтът Alibaba в хола на своя апартамент, за да се превърне към днешна дата в шестата по големина компания в света, за която работят близо 60 000 души в световен мащаб.