Най-честите извинения при изневяра. Кои са оръжията на прегрешилите?

Ако хванете половинката си да изневерява, не мислете, че театърът вече е свършил. В повечето случаи драмата тъкмо започва.

Заловените в крачка обикновено заемат отбранителна позиция и тогава са склонни да направят и кажат всичко, което може да ги оневини. Ето и някои от най-често използваните извинения след изневяра.

„Не знаех какво правя; бях пиян/а“

Това не е извинение за изневяра. Бихте ли могли тогава някога да се доверите на партньора си, когато пие алкохол и е около привлекателни хора?

Що се отнася до извинението „Не знаех какво правя“, кой възрастен няма контрол над своите сексуални желания? Във всеки случай не си струва да останете с човек, който не може да поеме отговорност за собственото си поведение.

„Въобразяваш си; не е кой знае какво“

Това е техника, която изневеряващите използват, за да накарат другия да се съмнява в собствената си преценка. Чрез тривиализиране на случилото се, те насаждат съмнение в съзнанието ви.

Още по темата

  • 3 умения, които да придобиете, преди да се ожените
  • Да се върнете при бившия или?

Когато ги изправите срещу доказателствата, те биха казали, че твърде много се задълбочавате. Те ви обвиняват, че сте параноични и ограничавате тяхната свобода.

„Беше грешка“

Има два начина да разгледате това извинение. Ако това е истинска грешка, изборът е ваш дали искате да приемете партньора си обратно или не. Понякога историята може да има щастлив край и той/тя никога да не изневери отново.

Но ако същите прегрешение и извинение се повтарят, трябва да знаете, че има само един начин за отстраняване на проблема – отстранявате партньора си.