Най-добрият стимулант в секса

Какво искат жените и мъжете в леглото, за да запазят желанието си един към друг по-дълго? Отговорът на този въпрос търси проучване, направено сред 2000 британци.

След като е установено, че 80% от партньорите са доволни от секса през първите шест месеца от връзката, но след този период голям процент от тях започват да губят интерес, авторите на настоящото проучване са решили да проверят от какво се нуждаят мъжете и жените, за да бъдат трайно щастливи във връзката си.

Снимка 311618

Източник: iStock

Новото допитване е установило, че представителките на нежния пол искат по време на секс партньорът им да бъде по-романтичен и да демонстрира привързаност – да ги гушка, да ги целува и да им нашепва мили думи.

Проучването в действителност разкрива, че не само за жените, но и за мъжете романтичното поведение е по-стимулиращо в сексуално отношение.

Мъжете държат много повече на същите неща, отколкото на порното, мръсните думички или състоянието на възбуда.

Също така, за жените гушкането след полов акт е почти толкова важно, колкото и любовната игра преди него.

Причината е, че при подобна близост се отделя хормонът на любовта окситоцин, който подсилва цялостното усещане за близост, което от своя страна се оказва най-големият афродизиак за една жена.

Мъжете пък се палят много, ако усещат инициативността в своята дама. Жена, която не остава равнодушна към действията на мъжа и откликва подобаващо, няма как да не държи градуса в спалнята си само в положителни стойности.