Най-заядливите зодии. Пазете се от тях!

Това е класация на най-опасните знаци в зодиака. Определено трябва да внимавате с тях, ако не искате да си навлечете проблеми.

1. Скорпион

Естествено, Скорпионът е на първо място сред знаците, с които не искате да си имате вземане-даване. Не защото е най-агресивен в зодиака (това обикновено е Лъвът), а защото много трудно се отказва. Ако влезете в конфликт със Скорпион, той няма да го забрави, дори на пръв поглед да се държи нормално. Скорпионът не е най-отмъстителната, но е най-мрачната и чувствителна зодия, когато се чувства критикуван или несправедливо осъждан. Не от интензивността на гнева му трябва да се страхувате, а от неговата продължителност. В съзнанието му конфликтът ви ще трае с години.

2. Лъв

Лъвът е знакът на битките. Ако го обидите или атакувате него или някой от хората, на които държи, отмъщението му ще бъде безмилостно. Лъвът е яростен защитник и не обича някой да го заплашва или да му пречи. Макар да не е злопаметен като Скорпиона, той е най-безмилостен от всички и ще нарани чувствата ви повече от всички останали.

3. Телец

Когато имате конфликт с Телец, то имате конфликт и с всичките му близки. Телецът е много привързан към своето „племе“, а също така е и много твърдоглав. Това означава, че дори да е сгрешил, никога няма да си признае. Независимо колко е вбесен, не позволява да му проличи. Докато намеренията на Лъва се изписват ясно на лицето му, Телецът си слага привидно спокойна фасада, което може би е най-плашещата тактика от всички.

4. Рак

Ракът не се страхува да влиза в битки, защото е най-вече емоционален. Той ще вземе всичко, което казвате, ще го преувеличи и раздуе, а след това ще го обърне и използва срещу вас. Приема всичко лично и много се огорчава, ако сметне, че умишлено сте се опитали да го нараните. Не се заблуждавайте, че ще можете да продължите приятелството с Рак след сериозен спор. Той може да ви прости, но дълбоко в себе си никога няма да го забрави.

5. Стрелец

Стрелецът много обича да спори, защото винаги смята, че е прав. Неговият боен стил не е агресивен; по-скоро ще се опита да намери най-логичния и хитър аргумент, а след това внимателно да ви повали с най-любезния си тон. Трудно се спори с него, защото трябва да представите обосновка, която е по-добра от неговата, за да го накарате да ви слуша изобщо. В противен случай той ще продължи да се придържа към неговата гледна точка, дори да усетил, че е напълно погрешна.

6. Овен

Също като Стрелеца, и Овенът използва логични аргументи в спор. Но за разлика от него, той се възмущава от факта, че му се налага изобщо да спори. Не само че това е под нивото му, но се и дразни, когато някой не вижда очевидни (според него) неща. Трябва му време, за да приеме, че не е прав за нещо и не очаквайте да ви го признае веднага. Но Овенът иска да бъде миротворец, така че дори да спори за нещо, за което смята, че е прав, той е склонен да го загърби в името на добрите отношения.

7. Водолей

Водолеят не обича да се конфронтира, макар да не изглежда точно така. Когато се вбеси, той по-скоро ще си го изкара в социалните мрежи или ще подхвърли някой пасивно-агресивен коментар. Не обича да спори, макар да има собствено мнение за всичко. Ако все пак влезе в спор с вас, по-скоро ще се опита да намери общото, отколкото да докаже на всяка цена, че е прав. Но все пак, ако смята, че сте заблудени и невежи за нещо, ще ви го покаже. Против природата му е да си замълчи за нещо такова.

8. Козирог

Никак не е лесно да вбесите Козирог, така че когато все пак го направите, пазете се. Но с него не се спори трудно, защото е фокусиран повече върху намирането на взаимно изгодно решение, отколкото върху това да докаже, че е прав на всяка цена. Вярва в правилата и логиката и се придържа към черно-бялото мислене. Ще бъде фрустриран, ако го въвлечете в спор с неясни аргументи, които не му звучат логично.

9. Близнаци

Близнаците са толкова зависими от другите, че биха направили всичко възможно да избегнат конфликт с близките си. Но ако ги притискате прекалено много, те могат да станат шокиращо агресивни. (Внимавайте да не обидите партньора или децата им – тогава са най-жестоки). Все пак, обикновено не реагират по този начин, освен ако не са наистина предизвикани. Те са любовници, а не бойци и се проявяват като агресивни само ако тези, които обичат, са застрашени.

10. Дева

Девата може да се засегне, ако я обидите (тя е много чувствителна), но в крайна сметка ще се замисли повече къде тя е сгрешила, отколкото къде вие сте сгрешили. Тя е хуманист по природа и ще направи всичко възможно да запази мира. Не е агресивна и би възприела идеи, с които не е била съгласна преди. Може да изглежда раздразнителна заради собствените си тревоги и притеснения, но не е опасна.

11. Риби

Рибите не искат да влизат в конфликт с никого, но са толкова чувствителни, че често се претоварват от емоции, ако са обидени или засрамени. Но те са по-склонни да търсят причината за разочарованията си в себе си, отколкото който и да било друг. Ако Рибите се вбесят, значи имат основателна причина и те ще ви покажат как се чувстват, но бързо ще им мине.

12. Везни

Това е знакът на любовниците, които е най-малко вероятно да се борят с някого някога. Предпочитат да поддържат тесен социален кръг, за да избягват споровете, доколкото е възможно. Единственият минус на това е, че трудно ще разберете какво наистина изпитват. От всички знаци, Везните са най-малко прозрачни и честни относно истинските си мисли и чувства.