Напитки за стройна фигура преди сън

Много диетолози съветват да се хапва поне 3-4 часа преди сън. Следвайки това правило, голяма част от вас си лягат гладни. За да спите добре, наистина трябва на стомаха да му е леко и той да е свършил своята дейност.

Но има начин да не се мъчите да заспите, гонени от вълчи глад и той е в приема на подходящи напитки.

Какво може да пийнете преди леглото без да се отрази на кантара:

Мляко

Обогатена с триптофан и калций, чаша пълна с мляко спомага за подобряване на съня. А колкото по-добре спите, толкова по-малко хормони на стреса ще произвежда тялото ви, което ще улесни и намаляването на теглото ви.

 Соево мляко

Аминокиселината, стимулираща съня, Триптофан се намира в нискокалоричното соево мляко. Когато пиете соево мляко, мозъкът го използва, за да създаде добри хормони и да регулира теглото.

Сок от грозде

Друга напитка, която помага за отслабване, е гроздовият сок. Експертите казват, че малка чаша чист гроздов сок преди лягане може да ви помогне да постигнете по-качествен сън и да изгаряте мазнини.

Чай от лайка

Този чай, предизвикващ сън, помага за повишаване нивата на глицин. Това е невротрансмитер, който отпуска нервите и действа като лек седатив. Лайката е свързана с подобрен глюкозен контрол и загуба на тегло.

Сок от грейпфрут

Пиенето на чаша сок от грейпфрут преди лягане помага за регулиране на секрецията на инсулин в тялото ви. Сокът от грейпфрут е с нискокалорично съдържание и е богат на витамин С и калий, което също е чудесно за вашата кожа.

Соев протеинов шейк

Според експертите соевият протеин подобрява качеството на съня. Той генерира мелатонин, предизвикващ сън и намалява нивата на кортизола, като така помага в борбата с мастната тъкан.