Наръчник за секс през лятото

Лятото е сезонът на отпуските, летните флиртове и безгрижните дни. За няколко месеца хората забавят темпото на работа, пътуват и се радват на морския бриз и парещите лъчи на слънцето.

През лятото биват заченати и повече бебета, защото тогава повечето двойки имат повече свободно време и по-малко ангажименти. Според някои сексолози, тогава се прави и най-много секс и това има научно обяснение – либидото и хормоните на щастието през слънчевите и безгрижни дни се увеличават значително, пише struma.bg.

Ако сте планирали запой на морето или ви предстои купон на басейна, е добре да се подготвите за някоя свалка. А ако имате късмет, може да се уредите и със секс за една нощ или да си хванете гадже.

Ето за какво да внимавате:

Презервативи
В случай че нямате половинка, задължително си купете презервативи, които да сложите в багажа за морето или почивката в чужбина. Може да ви потрябват. Дори и да не търсите обвързване, а просто искате да се позабавлявате за няколко дни, трябва да бъдете добре защитени и да пазите човека, с когото искате да правите секс.

Афродизиаци
Ако попадате в графата на двойки, които са от години, то със сигурност се нуждаете от разнообразие. Лятото носим по-малко дрехи и по-разголеното тяло повишава либидото. Заложете на секси бельо и афродизиаци в хотелската стая. Напълнете ваната в банята, запалете свещи или направете ягоди със сметана. С деца или без, опитайте се да си направите една по-различна обстановка.

Бъдете спонтанни
Може би сте свикнали да правите секс с жена ви по часовник и отдавна не експериментирате в леглото. Никога не е късно да промените това. Бъдете по-спонтанни. Направете го в банята, връщайки се от плаж или на някое закътано място на плажа. Предложете на половинката нещо ново и бъдете по-настоятелни.

Мислете по-реално
Е, ако търсите мъжа на своя живот, едва ли ще го намерите из заведенията в Слънчев бряг. Не очаквайте кой знае какво от почивката. Всъщност тя ще протече така, както вие си я направите. Ако пофлиртувате, бъдете реалисти, едва ли на другия ден ще продължите да общувате с този човек. Все пак човек има нужда и от малко авантюри.

Малки бягства
Да, сигурно ще си кажете, че всичко казано до момента не важи за вас, защото вие сте много ангажирани и трудно може да се разделите с децата. Това обаче не е извинение. Планирайте вашето малко бягство. Уговорете се с бабите, за да гледат внуците или запишете малчуганите на лагер. Винаги има решение, ако желаете да разнообразите интимния си живот. Може да отидете някъде само за уикенда, но той ще е напълно достатъчен да опитате някои нови пози и правите секс без да се притеснявате от децата.

Свежи душове
Ако сте в страхотно настроение, пиете коктейли на плажа и правите безразборен секс, все пак имайте едно наум, че хигиената е много важна. Дори и да сте правили секс без да се измиете предварително, не пропускайте душа след това. Въобще, къпете се по-често, защото през лятото тялото се поти повече и има нужда от охлаждане. Така и ще предотвратите някои проблеми.

Лубрикант
През лятото много мъже и жени избират да правят секс във водата – било то в басейна, морето, в джакузито… Няма нищо лошо, стига да ползват лубрикант по-често, в противен случай преживяването не е много приятно. За предпочитане е той да е на силиконова, а не на водна основа.