Наши дизайнери създадоха модели от отпадъчни материали

Първата модна колекция от дизайнерски рециклирани дрехи, носещи имена на засегнати от урагани, земетресения и наводнения райони по света, е в продажба.

Снимка 313549
Снимка 313548

Empty Your Wardrobe в колаборация с модния дизайнер Melinda Hubin/Conkorzia създава първата си модна колекция „ЗОВВ“, вдъхновена от задъхващата се от замърсяване и експлоатация планета.

Снимка 313558
Снимка 313555

„ЗОВВ“ е естествено продължение на събитията за размяна на дрехи „Въртидрешка“. Колекцията е създадена от единични дизайнерски модели, изработени от трансформацията на дрехите, които не намериха своя нов собственик на предходните събития.

Снимка 313556
Снимка 313550

Четири елемента оформят линията на „ЗОВВ“ – Земя, Огън, Вода и Въздух. Аксесоари, сътворени от отпадъчни материали, с участието на големи български дизайнери, засилват посланието на колекцията: „Към устойчива среда!“.

Снимка 313553

„ЗОВВ“ бе представена като артиситичен, моден арт-спектакъл, под звуците на цигулка, съвременен танц и въртящи се огньове във „Фабрика 126“.

Снимка 313551

Стените в залата бяха осветени със спиращи дъха картини от природата, които мълчаливо напомняха какво ще изгубим, ако продължим със свръхконсумацията.

Снимка 313554

Хореографията на Dance studio Deja Vu олицетвори гърчещата се от човешката безотговорност Планета, а дрехите впечатлиха със своите детайли, финес и естественост.

Снимка 313552

Моделите от колекцията са избрани да носят имена на засегнати райони, над които са нанесени огромни щети от различни стихии – урагани, силни ветрове, земетресения и наводнения.

Снимка 313557

Неслучайно, те са кръстени на опустошени места, за да предизвикат интерес и подбудят всички нас да потърсим причините за тези последици. Дрехите от ревюто са вече в продажба.