Натали Портман ослепителна на премиерата на ”Джаки”

5e_eenp1gНатали Портман представи на кинофестивала във Венеция новия си филм „Джаки“.

Актрисата изпълнява образа на първата дама на САЩ Жаклин Кенеди Онасис.

35-годишната Натали позира на червения килим с дълга черно-бяла рокля от новата круизна колекция на „Валентино„. Тя дълго време дава автографи на очакващите я фенове и се снима с чилийския режисьор на лентата Пабло Лараин.

 

Пабло Лареин и Натали Портман

Той сподели, че портретът, който изгражда във филма си, е шанс за зрителя да надникне в разтърсващата и болезнена история на бившата първа дама след убийството на съпруга й Джон Кенеди, цитират го „Ройтерс“ и БТА.

„Вярвам, че Джаки е била изключително мистериозна дама, може би една от най-неизвестните сред известните личности“, допълни режисьорът.

Носителката на „Оскар“ Натали Портман коментира, че пресъздаването на някого, чиито външен вид, реч и жестове са добре познати на всички, е едно от най-опасните начинания в актьорската й кариера. Голяма част от работата на Портман по образа на първата дама е била да изиграе героиня, която винаги контролира личността си, променя маските си според обкръжението си и подбира тоалетите за следващите си публични изяви, докато посръбва водка и пие успокоителни в спалнята си.
5e_747shh
„Тя е просто човек, който се опитва да намери собствения път в този свят“, допълни Портман.

Филмът „Джаки“ показва бившата първа дама в седмицата след убийството на Джон Ф. Кенеди, докато тя се бори с трагедията и скръбта си, организира погребението на съпруга си и се грижи за спокойствието и уюта на децата си.