Навици, нарушаващи доверието в една връзка

Ако има нещо, което може да разруши из основи една връзка, това е липсата на доверие.

Партньорите осъзнават необходимостта от доверие, но често биват подлъгани от емоции като ревност, ярост и дори безпардонност.

Ако се чудите кои са малките неща, които пречат на доверието във вашата връзка, просто прочетете останалата част от статията.

7 навика, които нарушават доверието във връзката

 1. Криене на пари от партньора
  Основна причина за конфликти между двойките се оказват доходите. Ако един от партньорите укрива част от доходите си и ненадейно бъде разкрит, това ще довете до обезверяване от страна на неговия парньор. По-добре споделяйте за средствата си, макар и скрити.
 2. Внезапно приключване на телефонен разговор
  Телефонните разговори могат да бъдат нещо супер неудобно, ако се провеждат с любовник/любовница по време на срещата ти с гаджето или романтичната ви почивка. Не позволявайте импулсните ви реакции да доведат до конфликт между вас и половинката ви. Никой не ви кара да се обяснявате с часове, но не давайте и какъвто и да е повод за съмнение.
 3. Заключване на телефона
  Да, наясно сме, че всеки 2-ри човек има код на телефона, при това най-разнообразен – от цифри, букви, снимка, скенер, подпис или дори пръстов отпечатък, много оригинално, нали ? Е, да ама всичко това буди огромно подозрение у вашия партньор. В крайна сметка, кой толкова освен него/нея може да се интересува от телефона ви, или каквото и да било вътре в него. Ако шифровате телефона си, рискувате да си доведете доста неприятен разговор, или дори скандал с гаджето.
 4. Отказ от секс
  Ако отказвате често секс на половинката си, или все намирате удобно оправдание, то вече сте обект на подозрение. Редовният отказ от секс, кара приятелят/приятелката ви да си мислят, че не могат да предизвикат у вас сексуален апетит, или че вече сте заситили вашия. Редовният секс от своя страна, прави двойките по-хармонични и уравновесени.
 5. Подозрения към партньора
  Много пъти сме чували поговорката „Крадецът вика – Дръжте крадеца!“. В този случай, излиза точно така! Ако имате постоянни подозрения към партньора си, или той към вас, то нещо не е наред. Като започнем пак от това, че най-важното нещо за една връзка е доверието, бихме си спестили много главоболия, ако не подозираме гаджето си дори когато отива до тоалетната, макар и с телефона.
  Някои хора обичат да играят Candy Crush или да четат някоя статия, не ги притеснявай!