НЕ правете тези 5 Интернет бюти трика за нищо на света! Не подозирате колко опасности крият за здравето!

Всяка жена има своя любима блогърка, която следи в социалните мрежи и YouTube канала й. Те са модните икони на 21 век, те ни показват различни и интересни неща, които да опитаме в стила си на обличане, показват ни как да си направим креативен грим и бляскави прически като за червения килим, но не всичко, което ни предлагат се отразява добре на кожата и на здравето ни.

Днес ще ти изброим 5 нашумели в Интернет бюти трика, които не подозираш колко ти вредят:

1.Кокосово масло вместо крем за лице

Кокосовото масло е една от нашумелите тенденции, истината е, че кокосовото масло може да бъде много ефикасно – както в кухнята, така и в козметиката. Ако го използваш като маска за коса, може да сътвори чудеса с нея, можеш да го използваш и като лосион за тяло, но освен, ако кожата ти не е суха като Сахара, не го нанасяй на лицето си! Ако все пак решиш да го направиш, кажи здравей на запушените пори.

2.Отстраняваш мъртви клетки с лимон или лимонов сок

Знаеш как дори капка от лимона кара езика ти да се набръчка. Е, същото изпитва и кожата ти на лицето, когато нанесеш лимоновия сок върху нея. Той е твърде силен. Нещата могат да загрубеят, ако си близо до слънцето, лимоновия сок задейства химични реакции, които причиняват сърбеж, зачервяване или петна на пигментация.

3. Ексфолираш със захар, сол или сода за хляб

Има нещо вярно в приказката „Добре за тялото – лошо за лицето“. Гранулите, които използваш за скраб са подходящи за кожата на тялото ти, но не и за деликатната кожа на лицето, частиците са твърде груби. Вместо това опитай по-нежен и деликатен начин – с помощта на мека хавлия търкайте леко с кръгообразни движения, докато почиствате.

4. Използваш сурови яйца, за да стегнеш кожата на лицето

„Тайната“ за стегната кожа съществува от векове. А, знаеш ли, какво още съществува от векове? Салмонела.

5.Тушираш грима си с лак за коса

Държи косата ти на място, тогава защо да не тушираш и грима си с него? Отговор: дразнене, суха кожа, лющене… Придържай се към прахообразната пудра или спрей, който всъщност е формулиран за лицето.