Никой вече не харесва Великобритания

Оказва се, че Великобритания вече не е толкова желано място за чужденците, които искат да работят. Изводът е от годишното изследване на HSBC.

Страната, която се е запътила към излизане от Европейския съюз, вече е 35-о място от общо 46 страни. През 2016 г. тя се нареди на 22-о място.

„Много малко страни записват толкова рязка промяна, колкото Великобритания, и това, най-вероятно, е резултат от решението на страната да излезе от Европейския съюз“, се казва в докладът на HSBC. Чужденците вече не са толкова уверени в политическата стабилност в страната и икономиката, сочат още резултатите.

Средно, чужденците, които работят на Острова, печелят сума, равна на около 84 000 долара. Но резкият спад на паунда след Brexit свали стойността на заплатите спрямо останалите държави.

Чужденците все още се радват на културния живот във Великобритания, показва още изследването, а седем от 10 твърдят, че са се интегрирали добре.

Сингапур запазва лидерската си позиция вече три поредни годиниИзточник: iStock

Сингапур запазва лидерската си позиция вече три поредни години

Един от големите победители тази година е Индия, която достигна връх в класирането си и се нареди на 14-а позиция. 71% от чужденците, които работят там, казват, че са уверени в доброто развитие на икономиката на страната. Средно този процент е 53% за 46-те държави.

Ето и топ 15:

 1. Сингапур
 2. Норвегия
 3. Нова Зеландия
 4. Германия
 5. Холандия
 6. Канада
 7. Австралия
 8. Швеция
 9. Австрия
 10. Обединените арабски емирства
 11. Швейцария
 12. Чехия
 13. Бахрейн
 14. Индия
 15. Оман

Сингапур запазва лидерската си позиция вече три поредни години. Мнозинството от чужденците, които работят там, са съгласни, че стандартът им на живот се е подобрил, а над 80% се чувстват по-сигурни. Средно те печелят по 118 000 долара годишно.