Нова болест: Жена страда от непрекъснати оргазми след маратон със секс и марихуана

40-годишна жена се е обърнала за помощ към медици по повод нарастваща тревожност, предизвикана от спонтанни оргазми, възникващи предимно през нощта. Лекари от САЩ и Холандия са установили възможните причини на това състояние и те се отличават от описаните по-рано. Описанието на конкретния клиничен случай е публикувано в Journal of Sex and MaritalTherapy.

 

Мисис А (името и фамилията на пациентката не се посочват заради медицинската тайна) се оплаквала от тревожност и пристъпи на паника. По нощите тя непрекъснато изпитвала мощни оргазми, обхващащи цялото ѝ тяло. През деня усещанията били по-слаби, но достатъчно близки до върховия момент.

След серията оргазми пациентката не можела известно време да си припомни какво ги е предхождало и да разбере къде се намира. Интересно, че спонтанните оргазми непосредствено не предшествали полови актове и даже възбуждане.

Както станало известно след разговора с мисис А спонтанните оргазми възникнали при нея за първи път след многочасов сексмаратон, в който се впуснали тя и партньорът, като предварително се напушили яко. Най вероятно именно това станало причина за необикновеното състояние на пациентката.

Специалистите помолили жената да се въздържа от полови контакти в продължение на 5 седмици. Оргазмите в този период започнали да се появяват много по-рядко и винаги след като тя употребявала марихуана. Учените предположили, че тетрахидроканабинолът (активното вещество на канабиса) активира излишно силно срамния нерв, която осигурява чувствителността на половите органи.

Първоначално лекарите били склонни да определят страданието на пациентката като синдром на неспокойните гениталии (Restless Genital Syndrome, ReGS). Но случаят не подхождал за тази диагноза по редица критерии.

При ReGS болните изпитват усещане на препълнен пикочен мехур, което обаче не чувствала мисис А. Освен това при страдащите от този синдром, усещанията за оргазъм били локализирани в гениталиите, а при мисис А оргазмът обхващал цялото тяло. Именно заради тези признаци авторите на статията предлагат да бъдат отделени диагнозата „спонтанни оргазми“ от диагнозата „синдром на неспокойните гениталии“.

Източник: blitz.bg