Ново откритие: селфи маниаците са три основни типа

Всички, от Кендал Дженър до папата, си правят селфита и според ново проучване, хората, които обичат да го правят се делят на три типа.

Изследователите от университета „Бригам Йънг“ са проучили селфитата на 46 участника и са използвали сложен метод за определяне на типовете хора и причините им да се самоснимат. Ето трите типа, които са открили:

1. Комуникаторите

Те използват селфитата, за да взаимодействат с последователите си, окуражавайки дискусията, под формата на коментари към снимките. Пример за това е снимката на Блейк Лайвли, на която тя държи бюлетина за гласуване. Актрисата иска от феновете си да и кажат дали те ще гласуват и защо.

2. Автобиографичните

Те използват Инстаграм или други социални медии, за да споделят готините моменти от ежедневието си, без да се интересуват какво мислят за това последователите им. Те не се нуждаят от обратна връзка така, както комуникаторите. Също така, не се стараят да споделят само идеалните, обработени кадри, както правят тип 3. На практика, те публикуват селфито за себе си и не им пука от общественото мнение.

3. Промотиращите се

Кайли Дженър е най-добрият пример за промотиращия се тип в Инстаграм, защото качва селфита, показващи само позитивни и строго специфични моменти от живота й. Тя публикува свои снимки често, като според автора на проучването, Харпър Андерсън, Кайли се надява да представи себе си и историите си в най-добра светлина.