Орхан Мурад с остро изказване срещу коментиращите Сузанита

Певецът Орхан Мурад отправи гневно послание от профила си в социалната мрежа.

Чрез публичното си изказване той защити дъщеря си Сузанита. С обидни реплики и остър тон Орхан Мурад осъди коментарите по адрес на изгряващата изпълнителка, отправени от психологът и бивш заместник-председател на Агенцията за закрила на детето Христо Монов и поп-фолк певицата Кали в сутрешния блок на bTV преди два дни. Личността на 14-годишното момиче от асеновградския квартал Долни Воден бе обсъдена в предаването, в което бе засеганата темата

„Еднакво ли се прилага за всички законът, като става въпрос за защитата на децата“.

„Кой беше този, който гостуваше на Хекимян по bTV, заедно с Кали в „Тази сутрин“ и съвсем безотговорно се изцвъка на темата Сузанита“, започва гневният пост на Орхан Мурад.

И продължава с думите: „Че видите ли – родителите й трябвало да се глобят с хиляди левове зaтова, че тя си надула устните със силикон. Ами ако не е вярно, бе, задn*к?! Ти ще ми платиш ли хиляди левове?

Говорите с г*зовете си. И във „ВИП Брадър“ щеше да участва. Даже и хонорар й определиха и какво ли не! А, бе, спрете се, бе! Гледайте родината отива на кино! А вие само цвъкате ли, цвъкате словесни изпражнения и се занимавате с глупости.

И на Хекимян писах – приятели сме във фейса, но не ми отговори. Е! Нали стана интересно предаване – м*ната му, че за пореден път несправедливо се засегнаха невинни хора!

Жалко за тази държава и за този народ!“, възмущава се огорчено певецът. Казусът за обсъжданата тема е провокиран от наложена глоба на сина на Кали – Георги.

По думите й, той е пътувал в кола с още трима младежи, когато за проверка ги спряла полиция. Причината била преминаване направо, при светлинен зелен сигнал за завой наляво. В тази връзка певицата изрази мнение, че Законът в България не е еднакъв за всички. „Глобяват сина ми, а оставят деца на по 14 г. – 15 г. в 4 ч. сутринта по морето да ходят пияни и дрогирани по клубове.“, каза Кали.

Христо Монов попита защо отговорните органи не са се самосезирали досега по случая Сузанита, която, според него, „взривява нравствените правила в държавата“. Той каза, че по Закона за закрила на детето родители й могат да бъдат санкционирани с глоба в размер на 3000 лева. „Да си показваш някои части от тялото на 14 г. не е свобода на словото, а е нарушение на Закона и на нормите на морала“, обясни в заключение Монов.