Памела Андерсън: Не носете кожени дрехи!

На пресконференция в Москва Памела Андерсън призова хората да не посещават зоопаркове и делфинариуми. Да не носят естествена кожа, предаде ТАСС.

„Бих желала да призова хората никога да не ходят в зоопаркове и делфинариуми. Постепенно потокът от посетители ще намалее и те ще затворят.

Защото няма нищо естествено в поведението на животни, които се намират в плен“, каза актрисата, която е член на Консултативния съвет на Международния фонд за защита на животните IFAW.

Друг апел, който отправи Памела Андерсън, беше хората да се откажат от палтата от естествена кожа и да ги заменят с еко кожа, както прави тя самата.

„Моят първи проект беше против носенето на естествена кожа. В Русия нося екокожа. Тя е доста топла и бляскава, между другото по-бляскава и шик (от естествената).

Всъщност да носиш естествена кожа е старомодно и скучно. Тя не представлява нищо вълнуващо“, каза Памела Андерсън, цитирана от БТА.

Актрисата настоя също да се спре незаконната продажба на делфини в Китай. По случай годишнината на природозащитния фонд беше проведен търг, победителите от който ще пътуват до Соловецките острови в компанията на Памела Андерсън. Там заедно ще наблюдават северните бели китове.

Актрисата призова обществото да се отнесе сериозно към глобалната промяна на климата, както и да яде по-малко месо, да ограничи употребата на пластмаса и да мисли за животните.