Пенсионери гонят Азис: Марш оттук, орангутан!

Азис е паднал жертва на грозни нападки от туристическа групичка на Витоша. В социалните мрежи Васил Боянов сам разказа за атака на бесни пенсионери, които го погнали с бастуните с викове: „Марш оттук, орангутан”!”

„Много злоба се е събрала у хората. Сам разбрах колко гняв се е натрупал, след като добродушни на вид старци ме нападнаха с викове. Заради брадата и по-тъмната кожа ме помислиха за бежанец, който гази любимата им планина. Не се обидих, напротив, крясъците им ме разсмяха. Чувството обаче не беше приятно, признавам”, откровен бе Краля на чалгата.

Не за пръв път Василка търпи подмятания заради ромския си етнос. Затова и преди време певецът изригна със заключението:

 „Думата толерантност, според мен е толкова изтъркана! Трябва да я заменим с истинското й значение – търпимост. Ясно е, че не можем да живеем заедно. Нека поне не се избиваме”, смята Костинбродския славей.

Една негова история от миналото го натъжавала и до днес.

„Бях черен, по-черен от сега, майка ми ме водеше на прослушване с бял пуловер, за да ми придаде търговски вид – български вид – но от контраста изглеждах още по-черен, не циганин, а негър. Всички ме отхвърляха и тя плачеше…

Ние сме милиони, които слушаме чалга, ние сме повечето, не сме по-готините, а повечето… Реших повече да не слагам грим”, гневен е Васко.

„Аз пътувам и виждам как ме гледат хората с бял цвят на кожата. Избягват ме, избягват погледите с мен, защото ме мислят за мюсюлманин. Изпитвам гняв и яд. Бих искал белият човек да гледа на мен като на равен”, призова пред медиите най-оборотният чалга певец.

Азис е на мнение, че общността не допуска мюсюлманите да излязат от своите гета в Европа. „Съдя по себе си. Майка ми ме водеше като малък по всякакви кастинги и конкурси за пеене.

Навсякъде й хлопваха вратата пред лицето, защото съм черен. Казваха й: „Булка, синът ти няма никакви музикални данни”. А аз ги имам от раждането си. Същата е и причината тези хора да останат в гетата”, философства талантът.

Според Васил Боянов пеенето му е единствената причина да преодолее дискриминацията в България. „Музиката обединява хората от различни етноси, хора, които харесват „Ю Ту”, „Депеш мод”, Адел, Азис, „Айрън Мейдън”, Лейди Гага. Обединявам ги”, гордее се чалгарят.

Васко обаче категорично се разграничава от предишния си имидж. „Аз бях един ужасен гей. Успях да израсна, остарях и разбрах, че не е нужно да си като папагал, за да ти обърнат внимание. Сега милионите гледания са без перука, токчета и рокли. Хората най-после обърнаха внимание на таланта ми”, признава известният циганин.

В момента Азис е в епицентъра на нов скандал – НАП е обявил на търг един от апартаментите му в столичния квартал „Малинова долина”, както и гаража в лъскавата кооперация. Причината е, че звездата на фолка дължи над 800 000 лева за невнесени данъци и ДДС.

Задължението е от 10 години, но изпълнителя си прави оглушки и не иска да го погасява. Азис отказва да коментира тази тема с думите: „Един артист трябва да говори в медиите само за творчеството си”, предават от Таблоид.