Пет сутрешни навика за по-добро настроение

Да се превърнете в „сутрешен“ човек не е лесно. Изискват се воля и продължителни усилия. Има обаче толкова много хора, които са успели да се справят със задачата.
Пет сутрешни навика за по-добро настроение
Именно от тях взимаме следващите пет съвета – те са предложения за нови навици, които ще ви помогнат да имате по-добро настроение сутрин.

1. Изберете определен час, в който да се събуждате. Спазвайте го всеки ден

Всеки един от нас изпитва вина, когато спира алармата сутрин и продължава да се излежава. Ключът към успеха е да регулирате своя вътрешен часовник и да използвате биологичните ритми, а не да се ръководите от емоционалното си състояние сутрин.

Изберете конкретен час, в който да се събуждате. Необходими са ви 21 дни, за да овладеете този навик.

2. Оправяйте си леглото

Мнозина с неудоволствие гледат на това задължение сутрин. То обаче ще ви накара да се чувствате по-добре, отколкото предполагате. Всъщност ще ви зареди с голяма доза положително настроение.

Защо? Защото ви дарява с усещане за гордост – отхвърлили сте една от задачите за деня и всичко по-хубаво предстои занапред.

3. Раздвижете това тяло

Трябва да се опитате да намерите време за тренировка сутрин. Ще станете по-продуктивни. Това е така, тъй като физическото натоварване събужда мозъка и цялото тяло по-ефикасно, отколкото чаша кафе.

4. Приготвяйте няколко варианта за облекло за дните, в които трудно избирате

Ако искате да бъдете по-позитивни сутрин, бъдете реалисти. Признайте, че понякога изборът на дрехи в ранните часове ви кара да сте изморени и изнервени. Пропуснете този риск, като бъдете подготвени.

5. Създайте позитивен ежедневен ритуал с помощта на нещо, което обичате

Това е най-творческият елемент в целия списък. Трябва сами да откриете онова, което ви вдъхновява и тласка напред. Например капучино…