“ Подобна картина може да се види само в ада: майка ми и съпруга ми се опитаха да ме убият“

Телефонът иззвъня в 23.00 часа. На другия край се чуваха риданията на млада жена.

Трудно, но успях да разбера най-важното: съпругът й и собствената й майка, опитали да я убият. Подобен ужас не бях сънувала дори в най-лошите си кошмари. Чуйте разтърсващата история на Катя.

Катя израснала без родители и основно за възпитанието й се грижели нейните баба и дядо по майчина линия. Катя няма много спомени за баща си. Той и майка й се разделили, когато тя била едва на три години. Единственото, което си спомня, е как баща й я държи на ръце, обещавайки й, че заминава за кратко време, а щом се върне ще й донесе много подаръци. Години наред Катя очаквала баща си, но той така и не се завърнал. Няколко месеца след това майка й се омъжила повторно за бившия моряк Жоро. Жоро бил бохем и много обичал шумните сбирки. Понякога събирал всичките си приятели и с последните им средства организирал угощение, а на следващия ден Вяра обикаляла селото, за да намери пари за хляб. Родителите й били възмутени от поведението на Жоро и у дома им често избухвали скандали. Няколко месеца по-късно Вяра и Жоро заминали за Владивосток, защото бившият моряк получил предложение за работа. Във Владивосток Вяра открила, че е бременна. Девет месеца по-късно на бял свят се появило още едно очарователно момиченце. През първите две години Вяра се занимавала с по-малката си дъщеря, а за Катя напълно забравила.

Зарязана и от двамата си родители, Катя наричала баба си – мамо.

След две години Вяра се сетила, че има и друга дъщеря и заедно с Петя, по-малкото си момиченце, решила да посети Катя. Колко различни били двете деца. Петя – добре поддържана, елегантна и спретната. В сравнение с нея Катя изглеждала като просяче – мръсна, воняща на нечистотия, с рошава коса и скъсани дрехи. Баба й, която обичала да се занимава повече с клюки, изглежда нямала време да изкъпи и среше косата на внучката си. Двете сестри от пръв поглед не се харесали.

– Не се приближавай до мен, мръсно същество! – изкрещяла Петя.

Шокираната Катя направила опит да ощипе сестра си и веднага получила силен шамар от майка си. Обиденото дете нямало търпение двете да си заминат и тя да остане отново с баба си и дядо си. Изминали години. И сякаш с магическа пръчка времето преобразило Катя от грозно пате в красив лебед. На абитуриенския си бал тя била най-красивото момиче. Но за съжаление на този трогателен момент Катя отново била напълно сама. Дядо й починал преди година, а баба й болна лежала на легло. Именно на абитуриенския си бал момичето срещнало своята първа любов. Красив мъж от съседното село – личен шофьор на местния богаташ. По думи на техни приятели, Виктор дълго време наблюдавал Катя, но не се осмелил да направи първата крачка.

За Катя това била най-щастливата вечер в живота й. Двамата с Виктор до сутринта се разхождали по брега на реката, шептейки си нежни думи.

– На никой друг няма да те дам, – обещавал Виктор, – за теб съм готов да умра!

Катя имала планове да продължи образованието си в университета, но любимият я убедил, че не вижда бъдещата си съпруга като образована жена, а като примерна домакиня. Няколко месеца след това двамата вдигнали пищна сватба. След сватбата младоженците се установили в дома на Катя, а година след това младата жена родила син и дъщеря. Виктор се оказал любящ съпруг и грижовен баща. Отменял съпругата си в домакинството и всячески се стараел да я предпази от тежката работа. Любовната им идилия продължила до момента, в който Вяра се завърнала обратно в бащиния си дом. Двамата с Жоро се разделили, заради голямата му любов към чашката и бохемския живот. Но изглежда, че все пак Вяра наследила някои качества от бившия си съпруг, защото всяка вечер канела Виктор да си отдъхне след работа с чаша алкохол.

Нина, бабата на Катя, останала с впечатление, че дъщеря й се отнася към зет си съвсем не по роднински. Гледала го със захлас, а отвореният й халат разкривал някои интимни части от тялото на Вяра. Огорчената жена споделила подозренията си с Катя, но в отговор внучката се засмяла. Сърцето на бабата биело неспокойно. Вяра и Виктор прекарвали все повече време заедно. От мъка старата жена получила инфаркт. И тогава, в нейно отсъствие се случило най-лошото… Когато един ден Катя се прибрала от работа по-рано от обикновено, от спалнята дочула странни шумове.

По-късно младата жена твърди: “ Подобна картина може да се види само в ада: майка ми и любимият ми съпруг…“

Катя смътно помни онзи момент: истерията, нелепите оправдания… От мъка тя изтичала на улицата, а двамата предатели тичали след нея. Успяли да я стигнат в края на селото. Виктор се нахвърлил върху Катя, хванал я за гушата и започнал да я души. В това време майка й стояла настрани и не се намесвала – свидетел на ужасното дело и съперница, не били й нужни. Но за щастие писъците на Катя били чути от случайно минаващи селяни и те успяли да спасят момичето от смъртоносната хватка.

Към днешната дата Виктор е осъден на осем години затвор за опит за убийство и в момента излежава присъдата си. Вяра, любовницата му, е осъдена на три години затвор. Катя, децата и баба й, продължават живота си, но в друг град. При тях всичко е добре: децата растат, а бабата продължава да се грижи всеотдайно за внучка си. Единствено Катя не може да изтрие онзи ужасен спомен, който не й дава покой ни денем, нито нощем.

Източник: lichna-drama.com