Походката издава характера ви

Походката издава характера на човека, като тези от нас, които движат прекомерно горната или долната част на тялото си, са вероятно склонни към агресия.

Това показва проучване на учени от университета в Портсмут. Екипът на Лиъм Сачъл е използвал най-съвременна дигитална техника за покадрово записване на движения, пише БТА.
Хората, които са приятни за околните и са екстровертни, са свързани с по-изразени движения на таза. Креативните и съвестните хора се отличават с пестелива на допълнителни движения походка.
Откритията на британските учени могат да помогнат на съответните институции да предотвратяват престъпленията, свързани с насилие.
„При ходене човешкото тяло естествено малко се завърта. Когато изнасяме напред левия си крак, лявата част на тазобедрената става се изнася заедно с крака, лявото ни рамо се отдръпва назад, а дясното излиза напред, за да се поддържа равновесие. Агресивна походка се наблюдава тогава, когато тази ротация е прекомерна“, коментира Лиъм Сачъл.
В тестовете участвали 29 доброволци, чиято походка била заснета. След това те трябвало да попълнят стандартни въпросници за чертите на своя характер.
Източник: life.dir.bg