Пред кого се прекланя Лили Иванова?

Лили Иванова винаги е поддържала загадката за себе си жива, независимо от това колко години минават. Примата на родната популярна музика е обрана в емоциите и рядко си позволява коментари, но когато го прави, винаги е запомнящо се.

Неотдавна певицата призна нещо, което със сигурност ще удиви почитателите й, а и всички хора, които допускат, че в собствените си очи тя е на най-високото стъпало. Да, ама не! Колкото и невероятно да им се стори на някои, Лили Иванова дори не счита себе си за велика личност, въпреки че с успехите и дълголетието си на сцена отдавна е доказала това.

За нея най-великият артист е Георги Парцалев. „По-голям фаворит от Георги Парцалев не съм имала в живота си“, признава наскоро примата в тв интервю. И добавя с почуда, че просто не може да си обясни защо толкова години никой не говори за великия актьор.

„По-голям фаворит от Георги Парцалев не съм имала в живота си… Той можеше да играе всичко – можеше да играе принц, граф, просяк, селянин. Всяка роля играеше перфектно“, добави знаменитата певица.

Наскоро Съюза на артистите в лицето на неговия председател Христо Мутафчиев, удостоиха примата със специален „Икар“ за изключителен принос към музиката и културата. На церемонията по връчване на наградите „Икар“ пък, Лили Иванова пя на сцената на Народния театър, като представи най-новата си песен „Главна роля“.

Певицата добави, че е член само на Съюза на артистите, тъй като смята, че само там й е мястото.

„Не бих искала да засягам, но аз съм артист и моето място е в Съюза на артистите“, каза тя и добави, че в началото на кариерата си е била заобиколена от много повече артисти, отколкото певци. Пътувала съм с много артисти и съжалявам, че младото поколение не познава артистите на моето поколение, каза примата.