Предложението за брак не прави всички жени щастливи

Предполага се, че един от най-щастливите моменти в живота на жената е когато възлюбеният мъж й предложи брак.

Оказва се обаче, че не всички дами са очаровани от начина, по който възлюбеният им е направил предложение, пише БТА, позовавайки се на резултатите от проучване, осъществено във Великобритания по поръчка на фирма за бижута.

Допитването разкрива, че не са малко представителките на нежния пол, за които не е достатъчно любимият да им поднесе пръстен и да им зададе съдбовния въпрос. Резултатите от анкетата показват, че една четвърт от жените са останали разочаровани, когато това се е случило, тъй като са си представяли ситуацията по различен начин. Оказва се, че най-голямото разочарование за дамите не е избраният от бъдещия им съпруг пръстен – само 14 процента от 1000 участнички в допитването са споделили, че не са харесали бижуто.

За 70 процента от жените най-разочароващо се е оказало мястото, на което са получили предложение за брак. Нищо чудно, имайки предвид, че това се е случило в самолет или в родилната зала след появата на бебе.

В последно време се наблюдава тенденция мъжете да се готвят изключително старателно за съдбовния миг, когато ще запитат своята любима дали желае да им стане съпруга. Някои представители на силния пол дори отделят цяла година, за да планират предложението за брак.

На другия полюс обаче се озовават някои жени, на които им се налага да „бръкнат“ в джоба си, за да платят собствения си годежен пръстен. Оказва се също, че макар диамантите да са наричани най-добрите приятели на жените, не са малко бъдещите булки, които не одобряват избраните от партньорите им годежни пръстени. Въпреки това голяма част от разочарованите дами се заричат, че любимият им никога няма да разбере, че не са останали доволни от избора му.

Близо 20 процента от бъдещите булки не крият, че биха предпочели сами да изберат годежния си пръстен. Допитването показва още, че някои мъже търсят съвети, преди да купят бижуто за избраниците си – 35 процента от участничките в допитването казват, че партньорите им са ги попитали какъв тип пръстени харесват. 97 процента от жените не крият задоволството си, че бъдещите им съпрузи са се допитали до тях.