Преслава плаши мечките!

Фолк певицата Преслава плаши мечките яхнала АТВ в гората. Изпълнителката гази всичко по пътя си, което й се изпречи в Балкана, видя HotArena.

Фолк дивата изобщо не се свени да изорава гората и със сигурност е унищожила десетки растения.

На АТВ-то Преслава крещи и се забавлява изключително много. Певицата все още не е овладяла напълно возилото, но въпреки това се справи доста добре.

Тя обаче буквално стъпка дървета и храсти по пътя си, докато си проправяше път през горите.

За Преслава и феновете й, забавлението несъмнено е било голяма емоция, но еколозите не мислят така. Част от тях дори се вдигнаха срещу певицата, че е унищожила ценен горски фонд.

Според еколога Борислав Сандов карането в гората на мощната машина, не трябва да става в районите, където има дървета и храсти. Също така животните се плашат от силния звук.

„Може да уплаши дори мечките. А те сега лягат да спят зимен сън. Мечките обичат да им е тихо и спокойно, когато лягат. Шумът от машините може да ги събуди, а това е много лошо за тях”, коментира той пред „България днес”.

Според еколога карането на АТВ трябва да става само на специално обозначени места, а не навсякъде из гората.

„Когато се мачкат растенията, те може да не пораснат отново. Храстите и останалите по-малки растения няма как да се възстановят, ако са прегазени”, обяснява той.