Преслава закри наградите на „Планета“, феновете я пратиха в девета глуха! Битката ще е между Емануела и Галена

Митко Пайнера е преценил, че всяка следваща година напрежението около наградите расте все повече и този път има опасност нещата да излязат извън контрол, затова тази година няма да има церемония по връчване на годишните награди на Планета.

Точно преди година Галена бойкотира наградите заради обявяването на Преслава за „Певица на годината“. Сега с най-големи шансове за титлата е именно Галена и Пайнера очаквал Преслава да покаже характер и на свой ред да не дойде на награждаването.

По-слабо популярните изпълнителки също прихващат от прийомите на известните си колежки и тихичко бойкотират проявите, на които не са отличавани въпреки старанието си през годините.

„Митко Димитров има уникален нюх за тези неща. Винаги усеща кога трябва да спре с едно нещо, за да спаси бизнеса си. Вероятно му е писнало с драмите през годините и не иска певиците му да се карат за статуетки. Затова и има известна логика в отмяната на церемонията“, коментираха източници на „България днес“ от  музикална компания „Пайнер“.

Друго нововъведение е, че в интернет страницата на телевизия „Планета“ всеки може да гласува за различните категории. За победителите няма да има статуетки и реално ще си останат само с победата за престиж.

За момента за певица 1 води Галена, а при колегите й пръв е Галин. Галена също така виртуално печели за музикален идол на 2016 г., за най-добра песен и видеоклип – „Пей, сърце“ с колежката си Цветелина Янева.

Емануела за момента е най-прогресиращият изпълнител, както и отличничка за дуета си с Константин – „Не ме заслужаваш“. Най-добрата балада – „В друг живот“, е на ДесиСлава, а албумът на годината е на Коцето – „Докато сърцето бие“. Гласуването се прави не за да се раздават награди, а всеки изпълнител да си направи сметка каква професионална година е имал.

Шокиращо или не, Преслава не води в нито една категория, което силно я разгневило. През последните години изпълнителката беше сред галениците на музикалната компания и винаги обираше каймака на отличията. Дори нейната сестра Ивелина Колева има шанс да спечели за фолклорен албум на 2016 г., докато далеч по-популярната сестра ще остане с празни ръце, макар и виртуално.

„До 18 януари 2017 г. е първият етап от гласуването, в което ще бъдат определени шестте номинирани за финалния кръг, а до края на януари зрителите от тях ще изберат и лидерите във всяка категория. Вотът на зрителите е много важен, затова ще бъде отчетен и той ще определи победителите за 2016 година във всяка категория. Вотът е явен и всеки може да се запознае с резултатите“, съобщиха от телевизия „Планета“.