Принц Хари защитава приятелката си от „вълна от тормоз“

Принц Хари пусна официално изявление до пресата и социалните медии в опит да спре „вълната от тормоз“, която е насочена към неговата нова приятелка Меган Маркъл през последните две седмици.

Актрисата и Принц Хари се срещали от Юни според източници, но новините за тяхната връзка започнаха да циркулират интернет пространството едва преди около 10 дни.

Принц Хари, е обезпокоен от расистките коментари относно приятелката си. Изявлението твърди, че медиите са пресекли линията през последната седмица.

„Неговата приятелка бе подложена на тормоз. Някои от нещата бяха доста публични – тя бе на първа страница на национален вестник; расистките коментари и очевидния сексизъм и разисъм на „троловете“ в социалните медии.“

Изявлението показва и нещата, които пресата прави, за да преследва историята и битката на кралското семейство в защита на Маркъл.

„Някои от нещата са скрити от хората – неспиращите дела срещу обидните статии по вестниците; фактът, че майка й трябва да прекосява море от фотографи за да стигне до входната си врата; опитите на репортери и фотографи да проникнат нелегално в дома й и последвалите обаждания до полицията; подкупите, предложени на бившия й приятел и бомбардирането с въпроси на всеки приятел или неин колега…“

Кралското изявление завършва с притесненията на Принц Хари за нейната безопасност.

„Принц Хари се притеснява за безопасността на г-ца Маркъл и е дълбоко разочарован, че не е могъл да я предпази. Не е редно тя да е обект на такъв тормоз едва месеци след като са започнали връзката си.

Той знае, че коментаторите ще кажат „принцът трябва да си плати“, и че „това е просто част от играта“, но той не е съгласен с тях. Това не е игра – това е неговият и нейният живот.“