Ралица Паскалева разтърси мрежата! (Снимки)

Половинката на волейболния ни национал Теодор Салпаров – актрисата Ралица Паскалева, разтърси мрежата с последната си публикация. Красавицата разкри, че щастливите родители са избрали специално място за кръщенето на сина им Максим. Церемонията се е провела не къде да е, а в църквата „Света Мария Магдалена“ в Йерусалим.

Гал. 3:27 “Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, в Христа сте се облекли.”

Светите места – Йерусалим. Църквата “Света Мария Магдалена” , Гетсимания.

Когато преди две години посетих Светата Земя за първи път, вече знаех, че това е мястото, на което ще се връщам отново и отново. Всичко там е метафизично и не може да бъде обяснено с думи, то трябва да се усети и изживее! За това когато решихме, че е време да кръстим Максим, то нямаше съмнение, че това ще се случи в Йерусалим. Пропътувахме всички тези километри с цялото ни семейство и шепа приятели, за да сме близо до Бог, за да му се поклоним, да походим по земята, по която Той е ходил и за да въведем Максим в християнската религия на най-святото място за всеки християнин.

Църквата “Света Мария Магдалена” днес е част от женския Гетсимански манастир на Витанската общност – руски православен храм. Построена е през 1885г. и се намира непосредствено до Гетсиманската градина – едно от любимите места на Христос, където той се е молел дори в нощта на залавянето си. От двора на храма се открива гледка към Стария град на Йерусалим, Божи гроб и Голгота.

Денят беше 24.05 – празникът на Св.Св. Кирил и Методий. Свещеникът се казваше Иеромонах Теодор (случайност ?!) .. Дарихме българска ръчно рисувана икона с двамата светци на манастира и станахме свидетели на едно от Светите тайнства – Кръщението.

Благодаря на Бог, че ни помагаше през цялото време, за да се случи всичко по най-добрия начин, и че силното ни желание да бъде точно на това място се изпълни! Благодарим на кръстниците на Максим.