Разкриха как изглеждат най-красивите лица в света

Проучване, направено от лондонски пластичен хирург, разкрива коя известна дама има най-красивото лице в света, пише в. „Дейли стар“.

Д-р Джулиан де Силва от клиника за лицева козметика и пластична хирургия в Хамърсмит, Лондон, е проучил медицинските картони на 1000 души от цялата страна, за да определи коя е най-желаната форма на лицето. За дамите това е диамантената форма – изключително женствена и елегантна. Такъв тип лице притежава 31-годишната холивудска звезда Меган Фокс.

Меган Фокс е една от най-големите екранни красавици от своето поколение. Технически лицето ѝ е с идеално симетричната диамантена форма. Нищо чудно, че много жени искат да имат лице като нейното“, казва специалистът.

 

 

Второто най-желано лице е с овална форма като на 29-годишната певица Риана. Сред мъжете, които „лягат под ножа“, за да подобрят външността си, най-популярно е „квадратното“ лице като на Дейвид Бекъм или модела Дейвид Ганди.

Сред известните жени с такъв тип лице се открояват актрисите Анджелина Джоли и Кийра Найтли.

Освен диамантена, овална и квадратна, д-р Джулиан де Силва определя още четири типа популярни форми на лицето – продълговата (Жизел БюндхенВиктория Бекъм), кръгла (херцогинятана Кембридж КатринКейт Мос), крушовидна (Кели ОзбърнМини Драйвър) и сърцевидна (СкарлетЙохансонРийз Уидърспун).

Източник: dariknews.bg