Разкриха скандални имейли на Дейвид Бекъм

Хакери разкриха скандални имейли между Дейвид Бекъм и негови близки. Полицията започна да разследва случая, който получи името „Beckileaks“.

Френски сайт публикува шокиращи подробности за пощата на ексфутболиста, като дотук става ясно, че отчаяно се е опитвал да се уреди с титлата „сър“ и е бил готов да плаща огромни суми за благотворителност с тази цел, пише „Офнюз“.

Полицията откри „пробив“ в Португалия, където 18,6 милиона файлове бяха откраднати от сървърите на Doyen Globa – фирмата, управлявана от близкия приятел на Бекс – Симон Оливейра.

От екипа на звездата признаха, че са разтревожени от нови разкрития за разговори между Бекъм, Оливейра и съпруга на Лив Тайлър – Дейвид Гарднър, който е кум на Дейвид и Виктория.

В личните писмата има пиперливи коментари за обществено значими фигури и това вече започна да се отразява на марката „Бекъм“, създавана грижливо години наред. В едно от писмата се коментира защо певицата Катрин Дженкинс е получила Орденът на Британската империя.

„За какво? Че пее на ръгби мачове, посещава войските и признава, че е взимала кокаин? Това е ш… шега“, пише Дейвид.

Интересното е, че преди време той и Катрин бяха изкарани любовници.

Бекъм даде интервю, в което се защити, че е пращал писмата в напрегнати моменти и изобщо не му е пукало дали ще бъде удостоен с благородническа титла.

„Шеги като при всеки нормален човек“, добави приятел на бившия футболист.

От откраднатите файлове се разбира още, че Дейвид е получил самолетен билет за близо 7000 британски лири, за да участват в благотворително събитие в Азия като посланик на УНИЦЕФ. Той така и не го е използвал, защото организаторите му пратили частен джет.

Бекъм реагира сърдито в друг случай, в който Оливейра му предлага да даде 1 милион паунда за благотворително събитие в Шанхай, нищо, че състоянието му се оценява на 280 милиона паунда.

По повод благородническите титли Дейвид пише на португалеца: „Не очаквам нищо от тази банда. Кой решава за отличията? Отвратен съм, ако трябва да бъда честен. Ако бях в Америка, да съм получил всичко още преди 10 години“.

Само заради титлата Дейвид се е съгласил да подкрепи идеята, че Шотландия не трябва да се отделя, както и да е лице на обединения тим за Олимпиадата в Лондон.

В крайна сметка Бекъм стана „сър“ през 2013 година.

Явно тепърва ще излизат и други подробности около живота на звездата, който досега успяваше да се опази от скандали. Единствената му публична изцепка беше изневярата с асистентката Ребека Лус, която обаче бързо беше простена от Виктория. Преди дни двамата подновиха брачните си обети.