Разкриха виновника за разменените пликове

Сайтът за знаменитости TMZ разкри кой е виновникът за гафа на Оскарите – това е чиновникът Брайън Кълинън от одиторската фирма „Прайс Уотърхаус Купър“.

По данни на портала, по време на цялата церемония въпросният господин туитвал като луд, докато в същото време е трябвало да подготви плика за Уорън Бийти, който да обяви името на най-добрия филм, спечелил „Оскар“. Това станало причина за объркването в края на церемонията, в който грешно за победител бе обявен „Ла ла ленд“.

Кълинън е трябвало да прибере плика с името на Ема Стоун, снимала се в „Ла ла ленд“, и да предаде на Бийти плика с името на най-добрия филм – „Лунна светлина“.

Но чиновникът се разсеял от туитовете и снимките, които си правел със знаменитостите зад завесата, вместо да се съсредоточи над задълженията си. В крайна сметка това довело до объркването на пликовете, пишат от БТА.

Интересното в случая е, че виновникът е премахнал от своя акаунт в Туитър всички качени от него снимки по време на церемонията. Останала само тази с Ема Стоун с получената статуетка за „Актриса в главна роля“.

От компанията „Прайс Уотърхаус Купър“ официално се извиниха за инцидента и го отдадоха на човешки фактор.