Разликите между зрялата и незрялата връзка

Любовта е лесна. Тя е най-лесното нещо, което може да направите. Когато обичате някого и той ви отвръща със същото и няма съмнения за чувствата ви, това е нещото, което ви прави радостни и ви „съживява“. Зрялата връзка живее с това, докато незрялата се дави в него.

Вижте и още няколко разлики между зрялата и незрялата връзка:

1. Незрелите връзки задават въпроси; зрелите отговарят на тях

В незрелите връзки постоянно има съмнения. Обича ли ме? Изневерява ли ми? Дали ще сме заедно след два месеца?

Зрелите двойки не изпитват нуждата да задават тези въпроси, защото вече знаят отговорите и не трябва да бъдат уверявани от партньорите си. Те се чувстват комфортно и сигурно – без съмнения.

2. В незрелите връзки винаги има нещо, което липсва; В зрелите има всичко, от което се нуждаете

Има дупка в незрелите връзки и липса на нещо, което липсва. То ви изяжда отвътре, когато заспивате или пък останете сами за няколко часа.

 Зрелите връзки нямат липса на нищо. Няма празнота или пукнатини, няма го и чувството, че нещо липсва или пък изчезва с другия човек.

3. Незрелите връзки обединяват партньорите в един човек, за разлика от зрелите

Незрелите връзки се формират от двама човека, на които им липсва нещо. Две половини, които се опитват да направят едно цяло. Те са двама човека, които търсят нещо, което не могат да намерят в себе си. Те буквално стават един човек.

Зрелите двойки от своя страна никога не се стремят да бъдат едно. Любовта между тях не е да направят едно цяло от себе си, а да направят повече един за друг – да насърчават другия да преследва мечтите си и да дава най-доброто от себе си.

4. Незрелите връзки стават скучни; Зрелите връзки ви мотивират

Всички се потапяме в любовта – лесно е да прекараме дни в леглото в света на прегръдките и целувките.

Тази любов обаче отминава и се превръща в любов, която идва, когато искате да изградите живот с някой и работите усърдно за да го постигнете. Незрелите връзки никога не достигат до този етап.

5. Незрелите връзки се карат чрез писане на съобщения; Зрелите го правят лице в лице

Карането е нещо нормално; писането на съобщения не. Зрелите двойки не прекарват дните си пред екраните.

Когато имат проблем го решават лице в лице – където значението на думите им не може да бъде сгрешено чрез емотикони или автоматично коригиране. Незрелите двойки решават проблемите си чрез дълги съобщения и часове пред телефона.

6. Незрелите връзки се страхуват от нови хора; зрелите обичат да ги срещат

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Винаги ще има хора в живота ви, минало и изненади зад ъглъла. Зрелите двойки, обаче не се чувстват застрашени от непознати и бивши любовници.

Те са сигурни в любовта си. Незрелите двойки обаче намират заплаха във всеки. Те са параноични и нямат достатъчно добра основа на връзката си.

7. Незрелите връзки ви съдят за миналото ви; Зрелите ви помагат да живеете с него

Всички имаме минало и в много случаи не сме горди с него. Не можем да променим действията си и важното е какви хора сме сега.

Незрелите двойки обаче отказват да го осъзнаят. Зрелите двойки не само, че приемат миналото на човека до тях, но и му помагат да го превъзмогне.