Разследват Кевин Спейси от британската полиция

Британската полиция оповести, че започнала разследване във връзка с обвинения за сексуални посегателства, извършени през 2008 г. в южен Лондон.

Mъжът е идентифициран от телевизия „Скай“ като известния американски актьор Кевин Спейси, съобщиха ТАСС и Франс прес.

Скотланд ярд официално не споменава името на актьора, нито каквото и да било име в разследването, но според информация на телевизия „Скай“ става въпрос именно за Спейси.

Инцидентът станал близо театър „Олд Вик“, чийто творчески директор от 2004 г. до 2015 г. бе Кевин Спейси.

Наскоро бивш служител в „Олд Вик“ заяви пред британски медии, че няколко пъти виждал Спейси да опипва мъже. Служителят обвини театъра, че си затварял очите, що се отнася до поведението на Спейси.

От „Олд Вик“ заявиха, че не могат да коментират неща, които може би са се случили в миналото. От театъра създадоха имейл адрес, на който може да се изпращат оплаквания, свързани с евентуално неуместно поведение на Спейси.

Междувременно гигантът на стрийминга Нетфликс обяви, че прекратява отношенията си с Кевин Спейси за сериала „Къща от карти“ след отправените към актьора обвинения за сексуални посегателства.

Нетфликс съобщи, че повече няма да участва във финансирането на сериала „Къща от карти“, ако Кевин Спейси продължи да играе в него. Компанията ще продължи да работи с продуцентската къща Ем Ар Си, която е съпродуцент на сериала, за да се прецени дали той може да бъде завършен без Спейси.

Нетфликс също така отказва да разпространява филма „Гор“, в който Кевин Спейси е съпродуцент и играе ролята на писателя Гор Видал. Филмът в момента е в постпродукция и се очакваше да излезе догодина.

Във вторник Нетфликс вече обяви, че замразява работата по шестия и последен сезон на „Къща от карти“.

От началото на седмицата зачестиха обвиненията срещу Кевин Спейси за сексуален тормоз или сексуални нападения както в САЩ, така и във Великобритания. Някои от тези обвинения са за случаи отпреди десетилетия, като едно от тях е за опит за изнасилване на 15-годишен младеж.