Разследват Веселин Маринов за корупция и пране на пари!

Веселин Маринов го закъса сериозно, след като се оказа, че ще бъде разследван за корупция и пране на пари и то в особено големи размери.

Стотици милиони за роднини и приятели е уредил Цветан Цветанов през десетте години в политиката, пише „Галерия“.

Разбира се един от най-облагодетелстваните е неговият приятел Веселин Маринов, който сега ще бъде разследван за тези допълнителни доходи, които е имал не само от участия в концерти.

Една от най-екзотичните бизнес линии на Цветанов, от която са натрупани солидни пачки, е свързана с естрадния трубадур по линия на дъщерята на бившата му съпруга.

Тя се оказа собственик на фирма, която ударно печели обществени поръчки за изолация на блокове и ремонтите им с милионите, отпуснати от държавния бюджет.

Девойката се казва Елизабет Мариус Урукова, а фирмата й „Строителство и саниране инженеринг консулт“, която има повече от 19 договора с различни общини. Повечето са от Благоевград, Кърджали, Пловдив, Казанлък, Карлово, Асеновград и Пазарджик.

От тиражираната информация става ясно, че Елизабет е подставено лице, а конците на бизнеса дърпа самият Веселин Маринов, който освен тази, има и още една фирма със същия предмет на дейност. Договорите на компаниите са на стойност 11 млн. лв., от които на Веско вече са изплатени над 10 милиона.

Елизабет Мариус Урукова пък е щерка на бившата жена на певеца Цветанка и на първия ѝ съпруг Мариус Уруков.

След като стана ясно, че Цветанов напуска всички постове в партията и парламента, Бойко Борисов изрече знаковата фраза: „Не искам вече Веско Маринов да ми пее по концертите“. Според хора от ГЕРБ това е индиректен намек, че освен пари от хонорари за участия, фамилията на естрадната звезда се е облагодетелствала и с пари от държавата.

Любопитна подробност е, че срещу Веско Маринов е образувана и друга проверка от службите, свързана с данни, че певецът се е облажил и от сделки с обществени поръчки в Добрич