Ричард Гиър обвини Тръмп в ”най-голямото престъпление”

Ричард Гиър обвини американския президент Доналд Тръмп, че е извършил „най-голямото престъпление“, свързвайки бежанците с терористите.

67-годишният актьор заяви на пресконференция на Берлинския кинофeстивал, че за съжаление съществуват ръководители, които генерират страх, цитира го ДПА. Той изтъкна, че „страхът ни кара да вършим ужасяващи неща“.

„Броят на престъпленията, свързани с омразата, скочи рязко след идването на власт на Доналд Тръмп“, коментира Гиър, който е в Берлин за премиерата на най-новия му филм „Вечерята“.

„Най-ужасяващото нещо, което направи Доналд Тръмп, бе приравняването на двете думи бежанец и терорист“, заяви той, като определи действията на президента като „най-голямото му престъпление“.

По думите на актьора по-рано народите по света са се грижили да дават подслон на бежанците, но днес вече те се страхуват от тях.

Гиър е отдавнашен критик на американския президент Тръмп, дори нарече управлението мувсеобщ кошмар, припомня БТА.

Преди два дни холивудският актьор се срещна с германския канцлер Ангела Меркел. Двамата разговаряха за подкрепа на независимостта на Тибет и гражданските права.