Рита Ора ще пее пред папата

25-годишната британска певица от албански произход ще е сред изпълнителите, избрани да участват в специален концерт в базиликата „Свети Петър“ във Ватикана.

Концертът на 3 септември е посветен на живота и делото на Майка Тереза. Събитието ще се състои само ден преди католическата сестра от албански произход да бъде официално обявена за светица.

Рита, която е родена в Косово в семейство на албанци, ще изпълни пред папата песента „What Child Is This?“. Освен нея в концерта участие ще вземат и албанските изпълнители Ермонела Яхо, Инва Мула, Саймир Пиргу и други.

В интервю за американското предаване „The Tonight Show“ Рита разкри вълнението си за концерта. Тя сподели, че това е голяма чест за нея и тепърва започва да осъзнава мащабите на събитието. Певицата също така посочи, че не знае дали ще има възможност да се срещне лично с папа Франциск.

„Това е нещо огромно, наистина го очаквам с нетърпение“, допълни тя.

През март тази година от Ватикана съобщиха, че Майка Тереза, която почина през 1997 г., ще бъде обявена за светица на 4 септември. Католическата сестра е родена през 1910 г. в семейство на албанци в Скопие.