Сашка Васева се дрогирала със синтетична дрога – Признанията на Дупнишката Мадона

Сашка Васева била в плен на наркотика, фолк певицата сама признава, че пиела амфетамини за по-добър успех

Сашка Васева понякога демонстрира странно и неадекватно поведение. За това има определена причина. Дупнишката Мадона като ученичка злоупотребявала с амфетамини. Които дават отражение върху нейното здраве и психика.

Като ученичка в горните класове Сашка посегнала към амфетките малко преди края на средното си образование. Тя използвала стимулантите не защото била заобиколена от лоша компания, а за да се стимулира и да получава високи оценки в училище, предават от електронното издание retro.bg.

Ветеранката на поп фолка разкрива, че по времето на социализма в Дупница имало Химико-Фармацевтичен комбинат. В който произвеждали всякакви хранителни добавки, както и психоактивни вещества за стимулиране на нервната система и амфетамини за арабските страни. По бай Тошово време хората не разбирали какво означава синтетична дрога. От комбината ги изнасяли в пликове и целия град пиел хапчетата.

Както е известно синтетичните наркотици правят човека много по работоспособен, бодър и активен. Не му трябва нито храна, нито почивка. Точно заради това Сашка се тъпчела с хапчетата. Иначе нямало да се справи с дебелите учебници по марксизъм и ленинизъм, науки, които задължително се изучваха в средните класове.

Ветеранката признава, че с помощта на амфетките успяла да си докара приличен успех. Тъй като така стимулирала мозъчната си дейност. По онова време изобщо не осъзнавала, че те са наркотични вещества.

Затова пък днес е сред най-върлите противници на екстазито и въобще на дрога от всякакво естество. Бди над децата си като орлица да не повторят нейната грешка.