Съвети за връзките от разстояние

Всеки е чул и мисли, че връзките от разстояние просто не се получават, колкото и да се стараем. Казват, че ако единият се премести, раздялата е неизбежна, независимо дали ще бъде заради изневяра, лъжи или просто защото не се получава.

Според мен, връзките от разстояние са напълно възможни и могат да се получат стига и двамата човека да го желаят. Не казвам, че би било лесно, но във всеки случай е постижимо и си струва и за двете страни. Ако имате такава връзка или пък на партньора ви му предстои заминаване – вижте няколко съвета относно връзките от разстояние:

1. Искрената комуникация е абсолютно задължителна

Може би това е нещо, което вече знаете, но все пак е от изключителна важност. Да бъдете искрени един с друг е важно, особено когато имате разминаващи се графици. В случай, че един от вас работи през деня, а другият през нощта или пък сте на училище през деня и работите вечерта – ще е трудно, но трябва да намирате време да говорите и да се виждате, дори и виртуално. Пишете си често, а пък ако единият може да говори – говорете по телефона или пък скочете направо в Skype и се „вижте“. Другото полезно нещо е да не говорите само за това как ви е минал деня, а за разни теми, които ви интересуват било то политика, спорт, телевизия или друго нещо.

2. Имайте си доверие

Това също може би е нещо, което вече знаете, но не мога да ви изброя за колко връзки са приключили, само защото няма доверие. Взаимното доверие, разбира се, е нещо, което се постига и поддържа, и ако не можете да комуникирате искрено и без лъжи – никога няма да го имате. Вашата връзка от разстояние ще се разпадне в мига, в който не можете да се доверите на приятелката си да излезе с приятели без да ви изневери или пък не можете да се доверите на приятеля си, че не няма нищо общо с новата си колежка. Доверието е нещо, което трябва да се поддържа и от двамата – трудно, но си заслужава.

3. „Секствайте“ си

Не сте били заедно от един господ знае колко време, не сте правили секс, защото човекът, с който искате да спите е на стотици километри от вас и дори не знаете кога ще имате възможност да се видите отново. Уверете се, че вашата половинка не седи до баба си на вечеря и му изпратете съобщение, че си мислите за него. Шансовете, разговорът да се развие от само себе си, са големи. Можете да си говорите какво бихте искали да правите, ако той/тя е при вас.Забавно и секси е, а пък и това ви дава възможност да си направите план какво бихте опитали или направите, когато наистина той/тя е при вас – така ще имате нещо, което да очаквате с нетърпение.  Не е задължително да си изпращате голи снимки, но не казвам, и че не трябва – Snapchat съществува с причина.

4. Не излизайте просто на среща, когато сте заедно

Когато той/тя дойде на посещение, излезте и се забавлявайте, но не оставяйте това да е единственото нещо, което правите. Ходенето на срещи не е реалния живот. В случай, че искате да сте с този човек за по-дълго време, прекарайте и малко „скучно“ време заедно. Направете си закуска заедно, гледайте някой сериал или просто мързелувайте цял ден. Облечете анцузите и бъдете себе си – това само може да подсили връзката ви.

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

5. Преценете дали си струва

Преди да се впуснете в приключението на връзката от разстояние, помислете и преценете дали наистина го желаете. В случай, че не сте изцяло сигурни дали искате да бъдете с този човек, по-добре ще е да не предприемате действия и просто да се разделите. Няма смисъл да сте с човек, който не ви кара да броите оставащите дни, докато го видите или пък да нямате търпение да дойде времето през деня, когато ще се чуете. Ако пък имате човек до себе си, който ви кара да чувствате тези неща – значи усилията ще си струват и връзката ви ще се получи, стига и двамата да го искате.

Ако имате връзка от разстояние или тепърва ви предстои такава – имайте малко вяра. Не всички такива се провалят. Бъдете искрени, планувайте пътешествия, „секствайте“ си и най-вече обичайте половинката си.