Синът на Цецка Цачева Си Живее Като Принц в Америка! „Математическият Гений“ Не Излиза от Кръчмите и Казината!

Синът на бившата парламентарна шефка и кандидат за президент Цецка Цачева бе многократно обявяван от медиите в България за математически гений.

Румен Данговски обаче тотално се променил след като спечелил стипендия за престижния Масачузетски технологичен институт и станал стажант в ЦЕРН – Европейския съвет по ядрени изследвания.
cecka_rumen

Докато живеел с родителите си Румен бил доста свит младеж и минавал за задръстено момче. Започнал да ходи по математически състезания още когато бил на 8 години. Заради постиженията си в точните науки второкласника бил обявен за вундеркинд. Въпреки това Данговски бил лузърът на компанията. Майка му го задушавала с грижите си и бдяла над него да не кривне от правия път.

Докато учел в прочутата СМГ, която е № 1 в класациите на училищата в цялата страна, Румен бил лузърът на компанията. Наследникът на амбициозната Цецка Цачева обаче криел от съучениците си коя е майка му.

„Дълго време около него не знаеха, тъй като аз по фамилия съм Данговска. Съпругът ми се казва Румен Данговски, а синът ми е Румен Данговски-младши. И доста време неговите съученици от гимназията не знаеха коя е майка му. В едно телевизионно предаване показаха негова снимка. По това време той беше на състезание по математика извън страната и когато се върна, каза, че вече го разпознават. Фактически чрез медиите стана ясно, че той е мой син. Той много се притесни от това“, споделяла е Цачева.
cecka_boko
Едва когато се класирал между първите трима в състезание, равностойно на математически „Оскар“ и спечелил стипендия да учи в Щатите, Румен се развихрил.

Далече от опеката на властната си майка, Данговски променил визията си и заживял като истински богаташ. Тихият младеж, който докато учел в Софийската математическа гимназия бил срамежлив и мълчалив, но изведнъж се превърнал в магнит за жените и станал душата на компанията.

По думите на майка му, Румен продължавал да заляга над учебниците! Но от признанията на негови състуденти – българчета зад океана, научаваме, че синът на Цецка Цачева полудял по нощния живот и хазарта!

Синът на Цачева живеел доста охолно и бил в центъра на всички светски партита. Всяка вечер обикалял по най-оборотните клубове, играел любимата си ролетка, а много често печелел и облози със състудентите си.

Снимка на Данговски с жетони разкрива голямата му страст – хазарта!

Според бивши съученици на Румен, неговото развитие бележело стремглав възход след като майка му станала парламентарен шеф. През 2010 г. тогавашният зам. кмет на столицата Любомир Христов наградил проект на Румен и двама негови съученици, от който се очаквало да реши проблемите със задръстванията по софийските улици. Уви, това така и не се случило!

Румен Данговски

 

Румен Данговски

Доста странно е как от цяла България не се намери по-способен учен от сина на Цачева. Още повече, че синът на БСП-лидерката Корнелия Нинова учеше в един клас със сина на Цачева, явил се е и е спечелил двойно повече международни математически състезания от Румен Данговски и към момента учи в същия задокеански технологичен институт. Момчета с по-големи достижения в математиката от Данговски във въпросната СМГ-паралелка имало поне 15, между които и синът на Корнелия Нинова. Но герберските медии в Бърлгария азмахват скромните постижения на Цецкиния син като прани гащи и байрак на партията с користни политически цели.

„Пращаха Румен на всички олимпиади. Все него! И все неговите наградени проекти попадаха в медийния фокус. Стигна се дотам, че повечето ни съученици се натискаха да правят съвместни проекти с него, защото така високите оценки и наградите им бяха в кърпа вързани“, недоволстват бивши съученици на Румен от Математическата гимназия.

В същото време обаче Цачева хвали отрочето си, че всичко е постигнало само с къртовски труд, без нейната протекция!