Слави Трифонов за Хасково: Влизаш в НС и взимаш 100 милиона

Слави Трифонов коментира във Фейсбук скандала с назначенията на близки до депутата от ГЕРБ Делян Добрев на ключови позиции в местната администрация.

„Депутатът от ГЕРБ и бивш министър Делян Добрев е набутал в общината в Хасково кумеца, кумицата, първата си братовчедка, съпругът й….
И цялата тая група е взела обществени поръчки за над 100 милиона лева.

А пък снощи, престъпници обраха една кола инкасо и взеха 300 хиляди лева. Горките. Не са уцелили престъплението.

Без да се налага да слагаш маска, да използваш оръжие, да пребиваш хора. Просто като влезеш в Парламента и взимаш 100 милиона лева.

Значи какво излиза?

Ако искаш да си изпечен, недосегаем и да правиш, каквото правиш, без да те преследва полиция и на всичкото отгоре да печелиш огромни пари – не слагай маска, не взимай оръжие в ръцете си и не пребивай хора. Просто влез в Парламента. По сегашната система.“

Това написа Слави Трифонов на страницата си във Фейсбук.

Народният-представител от БСП Елена Йончева разкри преди дни схема за конфликт на интереси в град Хасково. Според нея зам.-кметовете и хора в администрацията са назначени заради роднински и приятелски връзки с бившия министър Делян Добрев – лидер на ГЕРБ в града. Кръга от хора около него управлява Хасково, смята журналистката.

Йончева твърди, че близки до Добрев бизнесмени са печелили обществени поръчки в сферата на саниране, строителство и ремонт на пътища и строителство на сметища.

По повод критиките на БСП, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че тактиката на левицата за местните избори през 2019 г. ще бъде да засилят атаките си по кметове на неговата партия.

ГЕРБ обаче оттегли доверието си от кмета на Хасково, като обяви, че се е „отклонил от обещанията, които дадохме през последните няколко години“. След това стана ясно, че ключов служители от община Хасково, свързани с Делян Добрев, хвърлят оставки.