След цели 15 години на върха, Жизел Бюндхен вече не е модел номер едно по приходи

След цели 15 години на върха, Жизел Бюндхен вече не е модел номер едно по приходи

След 15 години, Жизел Бюндхен вече не е модел №1

Американският модел Кендъл Дженър стана най-високоплатеният модел за 2017 г. Тя измести от първото място в класацията бразилката Жизел Бюндхен, която я оглавяваше 15 години, съобщава сп. Forbes.

След 15 години, Жизел Бюндхен вече не е модел №1

Жизел и суперзвездата на американския футбол, Том Брейди са заедно вече 11 години.

„За първи път от 2002-а година, Жизел Бюндхен не е най-високоплатеният модел. Нейното място се заема от 22-годишната Кендъл Дженър, която получава около 22 милиона долара годишно“, посочва Forbes. Списанието взема за класацията доходите на моделите от юни 2016 г. до юни 2017 г.

През миналата година Кендъл Дженър получи договори с компании като Estée Lauder, La Perla и Adidas. Както отбелязва изданието, тези компании са привлечени най-вече от факта, че младият модел ги рекламира чрез социалните мрежи.

i don't smoke

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

В своята страница в Instagram тя има 85 милиона последователи (няма как да е иначе, с провокативни кадри като горния). Освен от изявите си като модел, Дженър печели и от общата със сестра ѝ модна линия, както и от телевизионното риалити шоу на семейството ѝ.

Тридесетгодишният бразилски модел Жизел Бюндхен е спечелила през годината 17,5 милиона долара. Година по-рано. тя получи от договори като модел 30,5 милиона долара. Трета в класацията е американският модел Криси Тайгън с 13,5 млн. долара. Това е първият път, когато тя попада в класацията на списанието.